23.05.2023 ob 23:30
Deli članek
Mladen Kašić novi trener odbojkarjev Calcit Volleyja

Kamnik (MOREL)-  Vodenje moške ekipe Calcit Volley iz Kamnika bo v novi sezoni prevzel Mladen Kašić. Po uspešnem delu v Franciji, kjer je žensko ekipo Le Cannet popeljal do naslova prvakinj, se Kašić s svojimi bogatimi izkušnjami vrača v Slovenijo.

65-letni hrvaški trener slovi po svojem neomajnem delovnem pristopu. Čeprav je bil Kašić slovenskemu občinstvu ob prihodu pred dvema letoma, ko je treniral konkurenčno ekipo v Ljubljani, razmeroma neznan, se je hitro uveljavil in pustil trajen vtis.

Ko je razmišljal o svojih prejšnjih izkušnjah v Sloveniji, je Kašić priznal: "Ko sem prišel v Ljubljano, o slovenski odbojki nisem vedel ničesar. Nisem si predstavljal, da bomo odigrali toliko tekem, da bomo toliko potovali." Po naporni sezoni si je vzel zaslužen odmor, nato pa nadaljeval trenersko kariero, tokrat je francoske prvakinje iz Le Canneta popeljal do novega naslova in si priigral pomemben nastop v osmini finala Lige prvakinj.

Kašićeva sposobnost, da doseže uspeh povsod, kamor pride, je rezultat njegovega umirjenega vodenja in dobrih odnosov z igralci. "V zadnjih letih sem postal mirnejši, z igralci imam boljše odnose. Tako imamo v ekipah boljše vzdušje, kar pripomore k rezultatom," je pojasnil.

Pred začetkom trenerske kariere je Kašić doživel izjemno igralsko kariero, saj je zastopal jugoslovansko reprezentanco in dosegel peto mesto na olimpijskih igrah v Moskvi leta 1980. Svoj talent je pokazal tudi v ligi prvakov z zagrebško Mladostjo in se dvakrat uvrstil na zaključni turnir. Z bogatimi izkušnjami z igranjem v tujini, zlasti v Italiji in Franciji, je Kašić po upokojitvi utrdil svoj ugled kot trener. Več kot 20 let je v dveh različnih obdobjih treniral Nico, že vmes pa je bil tudi trener Le Canneta.

Na povabilo predsednika OK Kamnik Gregorja Hribarja Kašić zdaj začenja novo poglavje na svoji trenerski poti, saj se je pridružil Calcit Volleyju. V pričakovanju obetavne sezone je izrazil zaupanje v potencial ekipe: "Mislim, da bomo imeli dobro ekipo. Mlado ekipo, s katero se da dobro delati. Veliko fantov poznam še iz časov, ko sem bil v Ljubljani, poznam ligo, poznam Mevzo, vem, na kaj se je treba pripraviti. A ne želim razmišljati o rezultatskih ciljih, bolj o tem, da bi ustvarili čim boljše pogoje za delo, dobro vzdušje, da bi dobro postavili stvari na svoje mesto. Potem bodo prišli rezultati."

Calcit Volley z veseljem pozdravlja Mladena Kašića kot novega glavnega trenerja in se veseli napredka in uspehov ekipe pod njegovim vodstvom. To je sporočila Mateja Živoder iz Calcita.(konec)