12.01.2024 ob 19:22
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- Po prazničnem premoru se vrača prva odbojkarska liga. Po odigranih 14. krogih uvodnega dela prvenstva, ženske že čaka 2. krog tekmovanja v modri in zeleni skupini, medtem ko bodo moški ta konec tedna igrali uvodne obračune modre in zelene skupine.

Kot prve bodo na igrišče stopile odbojkarice Nove KBM Branik in Luke Koper, ki jih srečanje drugega kroga modre skupine 1A. DOL čaka v petek ob 18. uri v Mariboru. Prav tako se bodo v petek v okviru modre skupine za nove točke na prvenstveni lestvici merile odbojkarice SIP Šempetra in GEN-I Volleyja. Tekma v Šempetru se bo začela ob 20.30. V soboto ob 19. uri bodo v modri skupini Ankarančanke gostile favorizirano ekipo Calcit Volleyja.

Vse tekme v zeleni skupini bodo na sporedu v soboto. V popoldanskih urah, ob 15.00, ekipa Visit Braslovče prihaja v goste k ŽOK Šentvidu, ob 18. uri bo sledilo srečanje med ATK Grosuplje in OD Krim, ob 19. uri pa se bo v Hočah odvijalo srečanje med Formisom in Calcit Volleyjem II.

Medtem ko so odbojkarice prve tekme drugega dela državnega prvenstva odigrale že ob koncu lanskega leta, pa s tekmami v modri in zeleni skupini ta konec tedna začenjajo še odbojkarji v prvi odbojkarski ligi. V soboto bo odigranih pet tekem. V prvem krogu modre skupine bo Hiša na kolesih Triglav doma poskušala osvojiti nove točke na srečanju proti Fužinarju Sij Metalu Ravne. Tekma v Kranju se bo začela ob 18. uri. Uro kasneje bomo na delu spremljali ekipi Panvite Pomgrada in ACH Volleyja Ljubljana, ob 19.30 pa bo na sporedu še derbi kroga med Mariborom in Calcit Volleyjem.

V zeleni skupini se bosta obe sobotni tekmi začeli ob 19. uri. Šoštanj Topolšica se bo pred domačimi navijači meril s Črnučami, Špan Brezovica pa z Alpacem Kanalom. Tekma med ekipama SIP Šempeter in Krko bo 17. januarja ob 20.30.

V okviru modre in zelene skupine bodo ekipe odigrale 10 krogov tekmovanja. Vse ekipe iz modre skupine so že uvrščene v končnico, pridružili pa se jim bosta še po dve najboljši moški in ženski ekipi iz zelene skupine, ki se bosta prav tako podali v boj za naslov državnih prvakov oz. prvakinj.

Vzporedno s tekmovanjem v okviru državnega prvenstva se bo še naprej odvijalo tudi tekmovanje v fantazijskem prvenstvu Pick Your Squad - Izberi svojo ekipo, v katerem bodo ljubitelji odbojke še naprej lahko napovedovali rezultate v modri skupini, prav tako pa svoje najljubše odbojkarje in odbojkarice izbrali v svojo virtualno ekipo. To je sporočila Ana Oblak. (konec)