11.12.2023 ob 21:43
Deli članek
Obeta se novo klubsko tekmovanje Pokal prvakov

MEVZA skupščina Ciper

Nikozija (MOREL)- Nikozija je bila prizorišče 12. kongresa srednjeevropskega odbojkarskega združenja MEVZA, ki se je odvijal 8. in 9. decembra. Na Cipru je Slovenijo zastopal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Gregor Humerca. Kongresu MEVZA so prisostvovali predstavniki vseh devetih držav članic, Avstrije, Cipra, Češke, Hrvaške, Izraela, Luksemburga, Madžarske, Slovaške in Slovenije.

Dnevni red je zajemal raznovrstne teme, s poudarkom na razvoju tekmovanj v dvoranski odbojki in odbojki na mivki, delegati pa so se posvetili tudi finančnemu delu ter potrdili tako finančni poročili za leti 2021 in 2022 kot tudi finančni načrt za leto 2024.

Največ pozornosti so predstavniki zvez namenili formatu in izvedbi novega klubskega tekmovanja Pokal prvakov, na katerem bi se pred začetkom vsake klubske sezone za lovoriko med seboj pomerili državni prvaki vseh devetih držav. MEVZA želi prvi „Cup of Champions“ izpeljati že septembra 2024.

Želja združenja MEVZA je tudi, da klubska tekmovanja izvede še v mlajših starostnih kategorijah. Sprva bi v okviru turnirja, ki je načrtovan za november 2024, tekmovali le državni prvaki in prvakinje v kategoriji do 20 let.

Naslednja skupščina MEVZA bo prihodnje leto, odvijala pa se bo v organizaciji nove članice, Odbojkarske zveze Luksemburga. To je sporočila Ana Oblak. (konec)