19.10.2023 ob 22:50
Deli članek
Osredotočenost bo usmerjena na našo igro

Bruno Najdič/ foto Klemen Brumec

Kamnik (MOREL)- Odbojkarice Calcit Volleyja bodo jutri, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik, v četrtem krogu prve odbojkarske lige za ženske, gostile Novo KBM Branik. To bo hkrati tudi prvi letošnji derbi najboljših slovenskih ekip v zadnjih nekaj več kot desetih letih in prva tekma, ko bo Bruno Najdič vodil Kamničanke proti svoji nekdanji ekipi.

Kamničanke so po treh odigranih krogih državnega prvenstva edine, ki imajo vseh devet točk in ki niso izgubile niti niza. Točko za njimi je GEN-I Volley, ki jo je izgubil v uvodnem krogu prav proti Mariborčankam, ki po tem porazu niso več izgubile niza. V drugem krogu so bile doma boljše od Formisa, v sredo pa so v gosteh premagale še Ankaran. Nekaj minut pozneje so, le nekaj kilometrov stran, do svoje tretje letošnje zmage proti Luki Koper prišle kamniške odbojkarice.

»Za zdaj še nimamo tiste igre, ki bi si jo želel. Nekateri razlogi so objektivni, vseeno pa bi morali v tem trenutku igrati na višji ravni in te tekme dobiti z boljšo igro,« je po pričakovani zmagi v Kopru, kjer so v tretjem nizu Kamničanke že zaostajale za šest točk (14:20), nato pa na servis Neje Čižman prišle do štirih zaključnih žog, dejal njihov trener Bruno Najdič.

Novi kamniški trener se zaveda, da bodo morale njegove varovanke proti Mariborčankam prikazati boljšo igro, če bodo želele ostati neporažene. Bankirke, ki jih po odhodu Najdiča vodi Tilen Kozamernik, so po porazu v Novi Gorici zabeležile dve prepričljivi zmagi.

»Branik ima v tem trenutku večjo širino od nas, mislim, da ima v zadnjih štirih sezonah najboljšo ekipo in je na višji ravni, kot je bil. V tem trenutku je v manjši prednosti, kajti mi imamo težave z izborom igralk, saj jih imamo po poškodbi Asje Šen na voljo le devet, prav tako naša igra še ni na ravni, kot bi si želeli. Vendar vse to so normalne zadeve, zato nima smisla iskati kakršnih koli izgovorov. Tega pri meni ni. Tekma bo že dva dni po gostovanju v Kopru, na istem bodo tudi Mariborčanke, bomo pa morali igrati boljšo odbojko, če bomo tekmo želeli končati s pozitivnim rezultatom.«

Na vseh treh dozdajšnjih tekmah so imele Kamničanke kar nekaj padcev v igri, ki se na rezultatu niso poznali, toda Mariborčanke imajo veliko močnejšo ekipo od njihovih dozdajšnjih nasprotnic. Tako kakovostna ekipa bo hitro kaznovala vsak takšen padec.

»To je dejstvo, vendar se bomo morali predvsem osredotočiti na svojo igro, ker imamo tu zdaj največ težav. Če bomo imeli svojo igro na ravni, ki si jo želim in ki smo jo v tem trenutku sposobni igrati, potem lahko odigramo dobro tekmo, če pa se bomo ukvarjali z nasprotnicami in če na naši strani določene zadeve ne bodo delovale, bomo imeli velike težave. Vsa osredotočenost bo usmerjena na našo igro, na to, kako bomo mi delovali. Seveda se bomo pripravili tudi na mariborsko igro, ampak še enkrat poudarjam, najbolj pomembna bo naša igra,« opozarja Najdič.

V vsakem primeru bo to šele prvi od verjetno mnogih medsebojnih tekem v letošnji sezoni, v kateri bosta, če je soditi po treh odigranih krogih, ob kamniških in mariborskih odbojkaricah izstopali še ekipi GEN-I Volleyja in SIP Šempetra.

»Že pred začetkom sezone sem dejal, da bodo najmanj tri, štiri ekipe konkurenčne, toda tudi proti ekipam, ki morda niso v samem vrhu, lahko zaideš v težave, če ne igraš stoodstotno. Kot rečeno, imamo v tem trenutku ozek izbor igralk, tega se kot trener zavedam, vendar smo se v tem trenutku odločili in s temi igralkami, ki jih imamo na voljo, moramo delovati čim bolje. Zavedam se, da bo petkova tekma z Mariborčankami težka, tako kot bodo tudi vse druge, ampak stavim na to, da imamo kakovostne igralke, da smo kakovostna ekipa, da imamo pametne igralke in da se bomo z dobrim delom svojo igro dvignili na višjo raven,« je prepričan prvi mož stroke v Calcit Volleyju.

Novo KBM Branik v letošnji sezoni vodi Tilen Kozamernik, novinke so slovenska reprezentantka Nika Milošič, srbska podajalka Andrea Tišma in mlada Tinkara Ulrich, ob Najdiču pa sta Mariborčanke zapustili še Lorena Lorber Fijok in Eva Pogačar.

Preostale tekme četrtega kroga prve odbojkarske lige za ženske bodo v soboto. Šempetranke bodo gostile Ankarančanke, v Grosuplju bo gostoval Formis, Koprčanke pa bodo igrale še eno domačo tekmo, tokrat z Novogoričankami. To je sporočila Mateja Živoder. (konec)