31.10.2023 ob 18:16
Deli članek
Pajenk, Štern in Štalekar začeli zmagovito

Foto: VolleyballWorld

Ljubljana (MOREL)- Pretekli konec tedna in ponedeljkov večer so minili v znamenju prvih nastopov Alena Pajenka in Tončka Šterna v Grčiji ter Saša Štalekarja v Nemčiji v novi klubski sezoni. V njej na visoki ravni že igrajo preostali naši reprezentanti in reprezentantke.

V Italiji sta se novih zmag pričakovano veselila Gregor Ropret in Jan Kozamernik, Rok Možič pa z Verono ni izkoristil vodstva z 2:0 v nizih v boju z Modeno. S ponedeljkovimi obračuni se je zaključil tretji krog poljskega prvenstva, v katerem sta bila naša reprezentanta Klemen Čebulj in Žiga Štern rezultatsko polovično uspešna, tretji krog pa sta v Romuniji odigrala tudi Dejan Vinčić in Urban Toman.

Minuli vikend se je začelo še nemško prvenstvo, Sašo Štalekar ga je v dresu Berlina odprl z zmago. Spremljali smo tudi uvodne tekme grške lige z Alenom Pajenkom in Tončkom Šternom v dresu Olympiacosa, ki je v ponedeljek brez izgubljenega niza odpravil PAOK. S prepričljivimi predstavami v Grčiji navdušuje Lorena Lorber Fijok, dobro pa so se tokrat odrezale tudi Eva Zatković v Italiji, Mirta Velikonja Grbac v Romuniji in predvsem Mija Šiftar, ki je za francoskega podprvaka Mulhouse v obračunu z ekipo France Avenir 2024 dosegla 19 točk.

Zelo dobro gre še naprej Mateju Köku, ki je s Seul Woorijem minuli teden nanizal dve zmagi. Na obračunu z ekipo KAL Jumbos je dosegel zanj rekordnih 47 točk, na srečanju s Korea Power pa jih je vknjižil 15. V Aziji na visoki ravni igra tudi Tine Urnaut, vendar pa njegov prispevek tokrat ni bil dovolj, da bi JTEKT Stings vknjižili drugo prvenstveno zmago.

Od slovenskih reprezentantk s tekmovanji ni začela le še Saša Planinšec, ki jo bomo v dresu kitajskega prvoligaša ShangRao prvič videli igrati 4. novembra. To je sporočila Ana Oblak. (konec)