29.11.2023 ob 23:35
Deli članek
Projekt Varšava tudi v drugo premočna za Kamničane

Črtomir Bošnjak/ foto Klemen Brumec

 

Varšava (MOREL)- Projekt Varšava - Calcit Volley 3:0 (17, 19, 19) sodnika: Hoger (Češka), Ragazzini (Italija)

Projekt Varšava: Kowalczyk 5, Stepien, Firlej 3, Tillie 5, Wrona 3, Boladz 9, Semenjuk 6, Szalpuk 8, Grobelyn 5, Gruszczynski (L), Wojtaszek (L), Averill 4, Weber 8, Borkowski 4. Trener: Piotr Graban.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič, Lazar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 5, Okroglič 1, Bošnjak 9, Mitrašinović 1, Brunet 12, Oman, Bakonji, Pavlović 7. Trener: Mladen Kašić.

Kamničanom v zadnjem času, predvsem to velja za domače prvenstvo, ne gre vse po načrtih, saj so po veliki zmagi nad ACH Volleyjem izgubili v Kranju proti Hiši na kolesih Triglavu, minulo soboto pa jim je niz odvzel ravenski Fužinar SijMetal. Njihov poraz v prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge sicer ni bilo razočaranje, kajti Projekt Varšava je šele v soboto v poljskem prvenstvu v Belchatowu prvič izgubila, ob tem pa ima odlično sestavljeno ekipo. Bolj problematična je bila njihova igra, ko so dostojen odpor nudili le v drugem nizu, zato je bil eden od ciljev varovancev Mladena Kašića, da popravijo svoj vtis, drugi pa, da gostovanje v Varšavi izkoristijo za pogovore, druženje in dvigovanje kolektivnega duha.

Že začetek tekme je dal naslutiti, da se kamniški ekipi na gostovanju v Varšavi ne obeta nič dobrega. Domači odbojkarji so povedli s 7:0, po asu Jakuba Kowalczyk že 12:3, s tem pa je bil prvi niz tudi odločen. V nadaljevanju so se Kamničani domačinom po napadu Črtomirja Bošnjaka še približali na štiri točke zaostanka (16:20), zadnje štiri točke v prvem nizu pa so spet pripadle domači ekipi.

Bolj izenačen je bil drugi niz, a le do vodstva Poljakov z 12:13. Z delnim izidom 5:1 so gostom pobegnili za pet točk (18:13) in niz mirno pripeljali do konca. Po dveh njihovih lastnih napakah so Kamničani resda še prišli na dve točki zaostanka (17:19), vendar njihova zmaga tudi v drugem nizu, s katero so si zagotovili napredovanje v drugi krog pokala Challenge.

Najbližje častnemu nizu so bili slovenski podprvaki v tretjem nizu, v katerem je domači trener Piotr Graban dodobra premešal svojo ekipo. Po uspešnem napadu Bruneta so domačinom pobegnili za dve točki (14:12), toda po polminutnem odmoru domače ekipe je prišlo do preobrata. Z dvema blokoma Linusa Webra je Varšava povedla s 15:14, nato pa vodstva ni več izpustila iz rok. Tekmo je končala z dvema zaporednima blokoma Igorja Grobelnyja. To je bil trinajsti blok domače ekipe, Kamničani so v tem elementu igre dosegli le štiri točke. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)