26.01.2024 ob 19:30
Deli članek
Prvi gost Kamničanov v letu 2024 bo Panvita Pomgrad

Mladen Kašič

Kamnik (MOREL)- Odbojkarji Calcit Volleyja se bodo le dva dni po koncu tretjega turnirja srednjeevropske lige prvič predstavili domačim navijačem. V soboto, ob 19. uri, bodo v športni dvorani Kamnik v tretjem krogu modre skupine prve odbojkarske lige za moške gostili Panvito Pomgrad.

Od minule sobote naprej spet vodilna ekipa modre skupine prve odbojkarske lige za moške se je s turnirja v Komarnu vrnila utrujena, saj je v treh dneh odigrala kar 14 nizov. V prvi tekmi je 2:3 izgubila z domačinom turnirja, tretji niz so Kamničani recimo dobili s 46:44, v drugi je s 3:2 premagala Spartak Myjavo, ob porazu v drugem nizu z 32:34, v svoji zadnji tekmi turnirja pa so še četrtič v letošnji sezoni premagali Maribor. Tokrat s 3:1. S to zmago so tudi prevzeli vodstvo v srednjeevropski ligi. V njej jih 14. in 15. februarja čaka še turnir v Zagrebu, kjer se bodo pomerili z madžarsko ekipo MAV Elore-Foxconn in Mladostjo.

»Čeprav smo pred tekmo z Mariborom odigrali deset nizov, Mariborčani le enega manj, pa je bila to naša najboljša medsebojna tekma v letošnji sezoni, pa smo jih, vključno s pripravljalnimi, odigrali kar nekaj. Z obeh strani je bil zelo dober angažma, prav tako tudi sama tekma, kar me je presenetilo. To je bil najboljši Maribor, ki sem ga v letošnji sezoni videl. Če potegnemo črto pod turnir na Slovaškem, smo, ne glede na en poraz, z njim lahko zadovoljni. Brunet je spet igral zelo dobro, vendar ga zdaj drugače uporabljamo, kot smo ga prej. Pomembno je, da mu zdaj tudi soigralci zaupajo, prav tako nam dela veliko delo na servisu, tako da smo resnično zadovoljni,« je turnir na Slovaškem ocenil kamniški trener Mladen Kašić, ki je izpostavil še eno odliko svoje ekipe.

»Na zadnjih nekaterih tekmah smo imeli težavo, ko nam ni šlo vse po načrtih, ni bilo pravega angažmaja, v Komarnu se niti v enem trenutku nismo predali. V zadnjem času veliko delamo na kolektivu in mislim, da smo zdaj tudi na tem področju vsaj tako močni, kot na začetku prvenstva, če ne celo močnejši.«

Glede na to, da se bliža tretji letošnji derbi z ACH Volleyjem, ki bo na sporedu v sredo, 31. januarja, so to vsekakor dobre novice za pristaše kamniškega kluba. Toda pred tem se bodo doma pomerili s Panvito Pomgrad, kar bo prva tekma Calcit Volleyja v letu 2024 pred svojimi navijači.

»Rad bi se zahvalil Sobočanom, da so pristali na to, da bo prva tekma v Kamniku. Želim si le, da se nadaljuje dobro vzdušje, dobra igra vse do srede, ko prihajajo k nam še Ljubljančani. To bo naša tretja medsebojna tekma v tej sezoni, hkrati pa tudi boj za prvo mesto po rednem delu prvenstva in kdo bo imel prednost v končnici. Seveda ne smemo ničesar prehitevati, kajti osredotočiti se moramo na sobotno tekmo. ACH je imel v prejšnjem krogu manjši spodrsljaj, ko so proti Kranjčanom oddali točko, zato bo še toliko bolj pomembno, da skušamo vse tekme dobiti s 3:0 ali 3:1. Prvenstvo še zdaleč ni odločeno, v modri skupini ni slabih nasprotnikov.« opozarja Kašić.

V soboto bo v tretjem krogu v modri skupini še tekma med ACH Volleyjem in Fužinar SijMetalom, v nedeljo pa bo Hiša na kolesih Triglav doma igrala z Mariborom. Druga članska ekipa Calcit Volleyja bo v zeleni skupini 1B. DOL za moške v soboto igrala proti Savi v dvorani OŠ Maksa Pečarja v Črnučah. To je sporočil Miha Štamcar,(konec)