18.12.2023 ob 22:40
Deli članek
Reprezentanti še naprej v dobri formi

Alen Pajenk/ foto Aleš Oblak

Ljubljana (MOREL)- Slovenski odbojkarski reprezentanti in reprezentantke v svojih klubih po Evropi in v Aziji nizajo tekmo za tekmo in praviloma dobivajo veliko priložnosti za dokazovanje. Za našimi fanti in dekleti je tako še en uspešen konec tedna.

V Italiji sta se v okviru 10. kroga med seboj pomerili vodilni ekipi prvenstva Perugia in Trentino, s 3:1 se je veselilo moštvo Jana Kozamernika, ki je k zmagi prispeval pet točk. Na drugi strani mreže smo Gregorja Ropreta na igrišču videli le za nekaj trenutkov, njegova Perugia pa je po porazu prvo mesto v razvrstitvi zdaj prepustila tekmecem. Za Verono, ki je vknjižila zmago proti Cisterni, je dobro igral Rok Možič, ki je obračun zaključil z 18 točkami. Dobro je šlo znova tudi Evi Zatković, ki je Comu s 13 točkami pomagala do prepričljive zmage nad Pescaro.

V Grčiji je Olimpiakos s 3:1 premagal Panathinaikos, za kar sta bila zaslužna tako Alen Pajenk z devetimi točkami kot Tonček Štern s 17 točkami, pri čemer velja še posebej omeniti njegovih pet asov. Thiras v gosteh pri A.E.K.-ju ni imel možnosti, in to kljub kar 23 točkam Lorene Lorber Fijok.

V Romuniji so se zmag veselili vsi trije našii reprezentanti. Dejan Vinčić je skozi celotno srečanje proti Constanti soigralcem delil uporabne žoge, zopet se je izkazal tudi Urban Toman, Mirta Velikonja Grbac pa je po dveh dobljenih nizih svoje mesto v udarni zasedbi Lugoja prepustila soigralki.

V francoskem prvenstvu je v 12. krogu vodilni Nantes odpravil Mulhouse, za katerega je Mija Šiftar igrala v drugem in tretjem nizu ter dosegla tri točke. V nemškem prvenstvu Karlsruhe ni imel možnosti proti Berlinu, standardni član nemških prvakov Sašo Štalekar pa je tokrat vknjižil 7 točk. Eva Pogačar za Suhl v tem krogu ni igrala.

Na Poljskem je Slepsk Malow Žige Šterna pričakovano izgubil z Jastrzebskim, naš sprejemalec pa je odigral le del tekme in v statistiko vpisal tri točke. Klemen Čebulj bo s soigralci iz Asseco Resovie na parket stopil danes v boju s Treflom iz Gdanska.

V Aziji Seul Woori Mateja Köka še naprej zbira zmage, naš sprejemalec pa je svoji ekipi tokrat pomagal s 24 točkami. V konstantni formi na Kitajskem igra Saša Planinšec, tokrat pa se je zmage veselil tudi njen Šangrao. Tineta Urnauta pa bomo v dresu JTEKT Stings spet spremljali 23. in 24. decembra, in sicer v boju z Naganom. To je sporočila Ana Oblak.(konec)