11.12.2023 ob 22:36
Deli članek
Ropret drugič do naslova svetovnega prvaka

 

Ljubljana (MOREL)- Slovenski reprezentant Gregor Ropret se je s Perugio še drugič zapored veselil naslova svetovnega klubskega prvaka, v Italiji je šlo dobro Roku Možiču in Evi Zatković, v Koreji se je znova izkazal Matej Kök, priložnost za igro pa je izkoristila tudi Mija Šiftar.

V velikem finalu klubskega svetovnega prvenstva, ki ga je gostila Indija, je bilo italijansko moštvo, za katerega drugo zaporedno sezono igra tudi slovenski podajalec Gregor Ropret, prepričljivo boljše od brazilskega podprvaka Minasa. Ropret na finalni tekmi ni dobil priložnosti za dokazovanje, smo ga pa skozi turnir za kratek čas večkrat lahko videli na igrišču. Njegova Perugia je tako tekmo 9. kroga italijanskega prvenstva proti Padovi odigrala vnaprej in pričakovano slavila s 3:0. Verona Roka Možiča se je po petih nizih veselila zmage nad Milanom, naš sprejemalec pa je igral na visoki ravni in zabeležil 21 točk. Zmaga je šla v roke tudi Volley Comu Eve Zatković, ki je obračun s Soveratom zaključila s 15 točkami. Manj uspeha je imel Trentino Jana Kozamernika, ki je klonil v gosteh pri razpoloženi Modeni, naš bloker pa je dvoboj zaključil s sedmimi točkami.

V Nemčiji se je Berlin s Sašom Štalekarjem, ki je v statistiko vpisal devet točk, veselil novih treh točk, enako kot tudi Suhl Eve Pogačar, ki pa tudi tokrat ni dobila priložnosti. V Romuniji našim reprezentantom ni šlo vse po načrtih, izgubila sta tako Dejan Vinčić, ki je na srečanju z mestnim tekmecem odigral dva niza, kot Urban Toman, ki kljub dobri igri na sprejemu soigralcem ni mogel pomagati do zmage. Mirta Velikonja Grbac je odigrala celoten dvoboj proti Albi Blaj, ki pa je na koncu prepričljivo slavila s 3:0.

Na Poljskem je Žiga Štern za Šlepsk Malow v igro vstopil le v drugem in tretjem nizu, ko je odšel na servis, Klemna Čebulja pa nov obračun v dresu Resovie čaka v ponedeljek, ko se bo le-ta v gosteh srečala s Czarni Radomom. Alena Pajenka in Tončka Šterna, ki sta bila v grškem prvenstvu z Olimpiakosom tokrat prosta, bomo naslednjič spremljali 15.12., ko bosta skupaj s soigralci gostila Panathinaikos. V Grčiji je Lorena Lorber Fijok sicer zabeležila novo zmago, h kateri je tokrat prispevala devet točk. Mija Šiftar je z Mulhouseom do nove zmage v francoskem prvenstvu prišla po petih nizih, v dveh odigranih nizih pa je zbrala 11 točk.

Na Japonskem, kjer za JTEKT Stings igra Tine Urnaut, bodo naslednji prvenstveni obračuni na sporedu 23. decembra, Mateja Köka nova tekma korejskega prvenstva čaka v torek. Med tednom je bil njegov Seul Woori Card boljši od Korean Air Jumbos, naš reprezentant pa je znova igral zelo dobro in nanizal 25 točk. Saša Planinšec na Kitajskem igra v konstantni formi, vendar pa je njen Šangrao minuli tede izgubil obe tekmi. To je sporočila Ana Oblak. (konec)