27.10.2023 ob 23:23
Deli članek
Šempetranke si vedno zaslužijo spoštovanje

Zmagovita ekipa/ foto Klemen Brumec

Kamnik (MOREL)- Z zmago v Novi Gorici so odbojkarice Calcit Volleyja edina ekipa v prvi odbojkarski ligi za ženske, ki je brez poraza. V soboto, ob 19. uri, bodo Kamničanke v svoji dvorani gostile SIP Šempeter, ki je za zdaj pri dveh porazih.

Po odlični igri proti Novi KBM Braniku pred slabim tednom dni so kamniške odbojkarice proti lanskoletnim nasprotnicam v finalu končnice državnega prvenstva izgubile svoj prvi letošnji niz. V drugem so bile v sredo pred svojimi navijači boljše Novogoričanke, ki so igrale brez svoje korektorice Polone Frelih. Podobno kot na večini prejšnjih tekem je bilo tudi tokrat v njihovi igri veliko nihanj.

»Že tekme nismo začeli, kot bi morali, čeprav smo sredi prvega niza še imeli prednost, ki smo jo hitro zapravili. V drugem nizu smo sicer dvignili igro, kar je bilo dovolj za izenačenje v nizih, le tretjega pa smo odigrali tako, kot sem si želel, da bi igrali ves čas, kajti to je naša dejanska kakovost, ampak očitno je bilo to danes premalo, da bi še četrtega odigrali na podobni ravni. Skratka, spet veliko nihanj, preveč za našo ekipo, vidi pa se, da se še vedno lovimo v svoji postavi, ker nimamo klasične korektorice. To so objektivne zadeve, ki niso dobre za same igralke, vendar bi vseeno morali prikazati boljšo igro,« je igro svojih varovank v Novi Gorici ocenil Bruno Najdič, ki je bil na koncu zadovoljen z vsemi tremi točkami.

»Dekleta si za zmago seveda zaslužijo čestitke, smo pa spet dobili eno dobro opozorilo, da bomo morali v naslednje tekme iti drugače. Dobro je, da se nam je vrnila Asja Šen, saj smo z njo nekoliko pridobili na širini. Dejstvo je, da imamo majhen izbor igralk, kar je moja odgovornost in jo tudi prevzemam, kar pa se tiče zbranosti in osredotočenosti na samo tekmo, bodo morale igralke same narediti nekaj več,« pa je pred nadaljevanjem sezone opozoril trener kamniških odbojkaric, ki so s tremi osvojenimi točkami prednost pred drugouvrščenimi Novogoričankami povečale na pet točk, pet točk pa zaostajajo tudi Mariborčanke, ki so v sredo s 3:1 premagale Šempetranke, naslednje nasprotnice kamniške ekipe.

Tudi za SIP Šempeter, ki je v novo sezono vstopil s precej spremenjeno zasedbo, velja, da je lahko zelo neugodna ekipa. Od novink velja omeniti slovensko reprezentančno korektorico Darjo Eržen, vrnila se je Anamarija Žnidar, novinke so med drugimi tudi Katarina Bulc, Ana Marija Kranjc in Eva Kogelnik, ki običajno začenjajo tekme.

»Res je, zato tudi igralkam pred vsako tekmo pravim, da moramo biti maksimalni, jo maksimalno odigrati in biti napadalni. Če pogledate naše odstotke napada, boste videli, da imamo težave z nasprotno ekipo, ko smo okoli 30-odstotno uspešni, ko pa smo 40 ali več odstotni, pa teh težav nimamo. Zato moramo napadalno premagati te ekipe, če to nismo, so težave. To je moment, ki ga moram kot trener rešiti, kajti zdaj imamo vzorec, ko vemo, kaj nam prinaša dobro igro in vzorec, kdaj pademo v težave, zato morem težiti k temu, da bo na tekmah prevladal tisti prvi vzorec,« je pot do šeste zaporedne zmage aktualnih državnih prvakinj opisal Najdič.

Po petih odigranih krogih je torej brez poraza le še Calcit Volley, zato pa v ligi ni več ekipe, ki se ne bi veselila zmage. V sredo sta do nje prišli ekipi Luke Kopra na gostovanju pri Formisu in Ankaran doma proti ATK Grosuplju, v šestem krogu pa bo v Kopru obalni obračun, Novogoričanke bodo spet igrale doma, tokrat s Hočankami, bankirke pa čaka gostovanje v Grosuplju. To je sporočila Mateja Živoder. (konec)