01.02.2024 ob 13:04
Deli članek
Slovenci bodo drugi turnir igrali v Fukuoki

Ljubljana (MOREL)- Z Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) so sporočili, da bo drugi turnir elitne lige narodov za moške gostila Fukuoka. Slovenski odbojkarji, ki so tudi lani gostovali na Japonskem, in sicer v Nagoji, se bodo na novem prizorišču VNL pomerili s Turčijo, Brazilijo, Japonsko in Bolgarijo.

Letošnja liga narodov, v kateri se bodo najboljše reprezentance sveta borile še za zadnje vozovnice za olimpijske igre v Parizu, se bo začela v Antalyji, kjer se bo med 14. in 18. majem najprej odvijal uvodni turnir za ženske. Te se bodo istočasno med seboj merile še v Riu de Janeiru. Brazilsko mesto bo zatem med 21. in 26. majem gostilo še uvodni turnir VNL za moške, medtem ko bodo naši odbojkarji pomembne točke za svetovno lestvico takrat lovili v Turčiji, kjer bodo igrali z Nizozemci, Francozi, Kanadčani in Poljaki.

V nadaljevanju VNL bomo ženske reprezentance med 28. majem in 3. junijem spremljali v kitajskem Macau in ameriškem Arlingtonu, moški pa se bodo na drugih turnirjih, ki bosta med 4. in 10. junijem srečali v Kanadi in na Japonskem. Medtem ko je že nekaj časa znano, da bo tekmovanje gostila Ottawa, pa so s sedeža FIVB zdaj sporočili še, da bo drugi organizator Fukuoka. Lani so se reprezentance, tudi slovenska, med seboj borile v Nagoji, naše fante pa na novem prizorišču tokrat čakajo obračuni s Turčijo, Brazilijo, Japonsko in Bolgarijo.

Tretjič se bodo ženske po nove zmage podale med 11. in 17. junijem v Fukuoki in Hong Kongu, med 18. in 24. junijem pa bomo priča še zadnjim moškim dvobojem v rednem delu VNL. Odvijali se bodo v Manili na Filipinih in v Ljubljani, kjer se bodo slovenski odbojkarji domačim navijačem predstavili na tekmah z Argentino, Kubo, Italijo in Srbijo. Vse obračune v dvorani Stožice bodo igrali ob 20.30.

Od 20. junija naprej bo na sporedu tudi že zaključni turnir najboljše osmerice za ženske, prizorišče pa za zdaj še ni znano. Moški se bodo za prestižno zmago v VNL borili med 27. in 30. junijem v Lodžu na Poljskem, finale pa ne bo več odločal o potnikih v Pariz.

Celoten urnik: https://en.volleyballworld.com/volleyball/competitions/volleyball-nations-league/schedule/

To je sporočila Ana Oblak.(konec)