20.05.2024 ob 23:30
Deli članek

 

Hamburg (MOREL)- Slovenski odbojkarji na mivki Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak ter Danijel Pokeršnik in Klemen Šen so v finalu kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih je gostil Hamburg, izgubili z gostitelji Nemci in tako ostajajo brez olimpijskega nastopa.

Naši odbojkarji na mivki so po dobrih predstavah v prvem delu turnirja v Active City Areni, ko so najprej sicer izgubili z Anglijo, nato pa po vrsti premagali Ciper, Luksemburg in v polfinalu še Estonijo, zaigrali v finalu 2. kroga Pokala narodov v Hamburgu.

Nasproti so jim stali favorizirani Nemci, na čelu s peto dvojico s svetovne lestvice, Ehlersom in Wicklerjem. Na peščeno podlago sta prva stopila Zemljak in Jan Pokeršnik, ki sta igrala na visoki ravni in z 21:18 dobila uvodni niz obračuna s Pfretzschnerjem in Winterjem. A v nadaljevanju sta tekmeca pripravila preobrat, drugi niz dobila z 21:14 in bila boljša tudi v tretjem nizu, v katerem sta zmagala s 15:9.

Na drugi tekmi sta se Šen in Danijel Pokeršnik srečala z že omenjenima Ehlersom in Wicklerjem ter se jima v prvem nizu dobro upirala, a na koncu vseeno izgubila s 16:21. V drugem nizu pa je kakovost nemške zasedbe še posebej prišla do izraza, slavila je namreč prepričljivo, z 21:9 in si zagotovila zmago ter uvrstite v junijski finale CEV Nations Cup, s katerega si bo najboljša reprezentanca priigrala olimpijsko vozovnico.

Kvalifikacije za olimpijske igre so za Slovence s tem končane in jih tako, žal, ne bomo spremljali na olimpijskem turnirju v Parizu. To je sporočila Ana Oblak. (konec)