20.06.2024 ob 09:21
Deli članek
Slovenci proti močnim Kubancem po novo zmago

Kubanci bodo danes iskali novo priložnost/ foto MOREL

 

Ljubljana (MOREL)- Slovenski odbojkarji bodo zvečer v Ljubljani igrali drugo tekmo turnirja elitne Lige narodov. Na prvi so se veselili zmage proti Argentincem in uvrstitve na olimpijske igre, na drugi pa bodo njihovi tekmeci vselej neugodni in prodorni Kubanci, ki se še borijo za olimpijsko vozovnico.

Slovenski odbojkarji so po pomembni zmagi nad Argentino s 3:0 včeraj trenirali po nekoliko prilagojenem programu, selektor Gheorghe Cretu je namreč nosilcem igre po opravljenem fitnesu namenil počitek. Na drugi strani so se Kubanci na svoji prvi tekmi v dvorani Stožice pomerili s Srbi, neposrednimi tekmeci v boju za nastop na olimpijskih igrah. Obračun se je končal po petih nizih, potem ko so kubanski odbojkarji zapravili vodstvo z 2:0 in zmago prepustili tekmecem.

A prav zmaga proti Sloveniji, ki se je povzpela na 4. mesto svetovne lestvice, bi varovancem selektorja Jesusa Lopeza prinesla veliko število točk, najmanj 10 in največ 15. Prav zato v našem taboru opozarjajo, da bodo tekmeci še kako nevarni. »Zvečer nas s Kubanci zagotovo čaka dobra tekma. Vemo, od kod nam pretijo največje nevarnosti. Vemo, da imajo odlične posameznike in odličen servis, če jim steče. Na servisu tako zelo pritiskajo, da delajo kar nekaj napak, saj ne morejo ves čas držati take ravni. Tudi mi bomo morali dobro servirati in nam bo zagotovo lažje. Na sprejemu pa bomo morali držati igro in dobro izkoriščati tudi napade iz neidelanih položajev,« je slovenske karte razkril prosti igralec Jani Kovačič.

Srednji bloker Alen Pajenk dodaja: »Kubanci so zelo močni in skočni ter telesno zelo dobro pripravljeni. To pomeni, da bomo morali držati svojo igro in biti potrpežljivi. Ne bomo jim smeli dovoliti, da bi točke dosegali v serijah, vsekakor pa gremo v Stožice po novo zmago.«

Zadnji obračun med Slovenijo in Kubo smo spremljali v lanski Ligi narodov, ko so bili s 3:1 boljši naši odbojkarji. To je sporočila Ana Oblak. (konec)