28.08.2023 ob 22:36
Deli članek
Slovenski odbojkarji srečno prispeli v Varno

 

Varna (MOREL)- Moška odbojkarska reprezentanca je v ponedeljek okoli poldneva uspešno prispela v Varno. V sredo jo ob 16.30 po slovenskem času čaka začetek evropskega prvenstva. Slovenski odbojkarji pred odhodom na tekmovanje, ki bo tretjič zapored potekalo v štirih državah, niso skrivali visokih ciljev. Da potovanje ni pretirano oviralo njihovega bioritma in lahko tudi v Bolgariji nemoteno nadaljujejo z delom, so se na pot iz Ljubljane, kjer so opravili glavnino letošnjih priprav, odpravili že v nedeljo popoldne. Pot jih je sprva vodila na Dunaj, kjer so prenočili, v ponedeljek pa z direktno letalsko linijo poleteli v Varno.

Štirinajsterica igralcev, ki jo je selektor Gheroghe Cretu določil za nastope na letošnjem prvenstvu stare celine, je na prizorišče tekmovanja prispela dobro razpoložena in izredno motivirana, da popiše nov list v knjigi uspehov slovenske odbojke. Reprezentanca bo v Bolgariji začela pot k ubranitvi naslova podprvaka izpred dveh let, kar je bilo njeno tretje srebrno odličje na zadnjih štirih izvedbah Eurovolleyja.

V palači kulture in športa je v ponedeljek popoldne izbrana vrsta že trenirala, a tedaj v pomožni dvorani, namenjeni treningom. Z dvorano, ki bo gostila tekme slovenske skupine vključno do morebitnega četrtfinala, se bo spoznala v torkovem dopoldnevu. Pred začetkom nastopov med evropsko elito bo tam trenirala tudi v sredo zjutraj, na dan uvodne tekme z Ukrajino.

»Presenetljivo mirna!« je kot iz topa izstrelil Gregor Ropret in opisal pot v Varno. Reprezentance tokrat ni pričakala nobena zamuda ali odpoved leta. »V Varno smo prispeli v dobrem stanju in že opravili prvi trening. V torek nas čaka še pravi trening v igrani, ki bo gostila tudi tekme evropskega prvenstva. Po tem bomo pripravljeni za prvo tekmo!« je še dodal.

V letošnjem letu bo moška reprezentanca na evropskem prvenstvu sodelovala desetič v zgodovini. Uvodoma bo nastopala v skupini B, kjer se poleg Ukrajine nahajajo še Finska, Španija, Hrvaška in gostiteljica Bolgarija.

To je sporočil Aljaž Močnik. (konec)