23.10.2023 ob 19:51
Deli članek
Slovenski predstavniki začenjajo z nastopi v evropskih pokalih

Boisa-Pucelj-Radiskovic/ foto Klemen Brumec

Ljubljana (MOREL)- Začenjajo se tekmovanja v evropskih pokalih, v katerih bomo v sezoni 2023/24 spremljali kar osem slovenskih predstavnikov, od tega dva v rednem delu elitne lige prvakov. Pod okriljem Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) se bodo tudi v sezoni 2023/24 odvijala tri klubska tekmovanja. Ob elitni ligi prvakov se bodo najboljše evropske ekipe merile še v pokalih CEV in CEV Challenge Cup, v boj za najvišja mesta pa se bo podalo osem slovenskih moštev.

Odbojkarice Calcit Volleyja so v sezoni 2023/24 dobile priložnost za nastop v rednem delu elitne lige prvakinj. Aktualne zmagovalke državnega prvenstva bodo prvo tekmo igrale 7. novembra v gosteh pri turškemu velikanu Fenerbahčeju Opet Istanbul, pred domačimi gledalci pa jih bomo lahko prvič spremljali 14. novembra proti poljskemu Grot Budowlaniju iz Lodža.

Slovenski prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, se bodo v prvem krogu, ki bo 23. novembra, v gosteh pomerili z italijanskim prvakom Itas Trentinom, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Jan Kozamernik. Prva domača tekma ljubljansko moštvo čaka 29. novembra proti poljski Asseco Resovii Rzeszow s še enim reprezentantom, Klemnom Čebuljem.

V pokalu CEV bodo igrale slovenske pokalne zmagovalke, odbojkarice Nove KBM Branik, ki so uvrščene neposredno v osmino finala. Mariborčanke se bodo prvič predstavile 29. novembra v domači dvorani, v katero prihaja švicarski Viteos Neuchatel UC.

V pokalu CEV Challenge bodo 25. oktobra prvič igrali štirje naši predstavniki, med njimi tudi Hiša na kolesih Triglav, ki ga bomo v evropskih tekmovanjih spremljali po 14 letih. Kranjčani se bodo doma pomerili z bolgarskim Deya Volley Burgasom. Panvita Pomograd bo gostila ciprsko Omonio iz Nikozije, Merkur Maribor pa se bo v dvorani Tabor srečal s finskim AKAA Volleyjem. Zadnji bodo uvodni obračun v evropski konkurenci igrali slovenski podprvaki, odbojkarji Calcit Volleyja, ki ju tekmi z norveškim Viking TIF-om iz Bergna čakata 1. in 2. novembra.

Slovenske podprvakinje, odbojkarice GEN-I Volley, se bodo 15. novembra v pokalu CEV Challenge pomerile z grškim Panathinaikosom AC iz Aten. To je sporočila Ana Oblak. (konec)