23.08.2023 ob 13:29
Deli članek
Turnir v Avstriji tudi s slovenskim pridihom

Živa Javornik in Maja Marolt

Baden (MOREL)- Od četrtka dalje bo avstrijsko mesto Baden gostilo turnir svetovne turneje v odbojki na mivki serije Future. V boje v ženski konkurenci se bosta podali tudi slovenski odbojkarici Živa Javornik in Maja Marolt. V glavnem delu turnirja tretje kakovostne ravni svetovne turneje, v katerega sta že uvrščeni tudi slovenski predstavnici, bo nastopilo 16 parov, ki bodo razporejeni v štiri skupine. Vsakega izmed njih uvodoma v četrtek čakata dve tekmi, najboljša trojica pa si bo priigrala napredovanje.

Drugo- in tretjeuvrščene ekipe čaka repasaž, skozi katerega se bodo zmagovalke pridružile četverici najboljših ekip skupinskega v četrtfinalu, kamor bodo slednje uvrščene neposredno. Vse omenjene tekme bodo na sporedu v petek, medtem ko sobota prinaša le še polfinalni tekmi in obračuna za kolajne.

»V Avstrijo se podajava v željo, da pokaževa najboljšo igro ter doseževa dober rezultat. Ob nama bodo nastopile same dobre ekipe. Sestri Klinger denimo igrata na zelo visoki ravni. Najin prvi cilj bo preboj iz skupine, vsaka naslednja osvojena stopnička pa bo super!« pred odhodom k severnim sosedom pove Marolt.

Tekmice slovenske dvojice bodo znane po sredinem žrebu. Ta bo na sporedu pozno popoldne, po koncu kvalifikacijskih bojev, ki bodo dali imena zadnjih štirih ekip v skupinskem delu tekmovanja.

Marolt in Javornik sta v letošnjem poletju barve Slovenije v odbojki na mivki že zastopali tudi v reprezentančnem dresu. V članski kategoriji sta nastopali v pokalu narodov v Apeldornu na Nizozemskem, nato na evropskem prvenstvu do 22 let v Romuniji zasedli deveto mesto, Javornik pa je minuli konec tedna nastopila še na prvenstvu stare celine do 20 let v Latviji, kjer je z Zojo Kalar zasedla 13. mesto. To je sporočil Aljaž Močnik. (konec)