28.12.2023 ob 23:21
Deli članek
V Aziji sta blestela Matej Kök in Tine Urnaut

Matej Kök/ foto Aljaž Oblak

Ljubljana (MOREL)- Prazničnim dnem navkljub tekme državnih prvenstev potekajo nemoteno in slovenski reprezentanti in reprezentantke so v tujih prvenstvih znova imeli vidne vloge. V Aziji sta blestela Matej Kök in Tine Urnaut, v Evropi pa Klemen Čebulj in Lorena Lorber Fijok.

27-letni slovenski reprezentant Matej Kök nadaljuje z odličnimi igrami v dresu korejskega Seoul Woori Card WooriWON-a. V zadnjih dneh je imel veliko dela, saj je odigral tri tekme, na vseh pa bil najučinkovitejši igralec seulskega moštva. Odbojkar, ki je v Azijo odšel iz ljubljanskega ACH Volleyja, je v treh tekmah prišel do treh zmag. Najprej je z ekipo s 3:2 premagal ekipo Hyundaija, nato pa so se dvakrat srečali z ekipo KB Stars in obakrat slavili s 3:0. Na prvi tekmi je v statistiko vpisal 37 točk, na drugi 27, na tretji pa 20.

Do dveh zmag na Japonskem je v dresu JTEKT Stings prišel tudi Tine Urnaut. Slovenski kapetan je odigral dve srečanji z ekipo iz Nagana ter obakrat zmagal s 3:0. Na prvi tekmi je dosegel 23 točk, na drugi pa 20. Saša Planinšec je na Kitajskem odigrala tekmo 14. kroga prvenstva, kjer je dosegla devet točk, a to ni bilo dovolj za zmago njene ekipe Jiangxi Shangrao Aofei.

Odlično je v 12. krogu poljskega prvenstvu igral Klemen Čebulj, ki je k zmagi Asseca Resovie Rzeszow nad ekipo Barkom Każany Lwów s 3:0 prispeval 20 točk (18 v napadu ter po eno pri servisu in v bloku). Žiga Štern je s svojo ekipo Slepsk Malow Suwalki že odigral tudi tekmo 13. kroga, kjer pa je moral priznati poraz. V statistiko je vpisal 13 točk. Klemna Čebulja srečanje 13. kroga čaka 29. decembra.

Lorena Lorber Fijok je blestela v grškem prvenstvu, kjer je v dresu A. O. Thirasa dosegla 19 točk (13 v napadu, 4 v bloku ter 2 pri servisu). A. O. Thiras je doma sicer izgubil proti Olympiacosu S.F.P. V Grčiji v dresu Olympiacosa igrata tudi Tonček Štern in Alen Pajenk. Prvi je v devetem krogu prvenstva dosegel 11 točk, Pajenk pa 7.

Dve zmagi je v zadnjem tednu italijanskega prvenstva dosegla Eva Zatković. Na obeh srečanjih je v statistiko vpisala po 13 točk. To je sporočila Ana Oblak. (konec)