15.02.2024 ob 23:33
Deli članek
V Evropi na treh prizoriščih, Slovenci na Krvavcu

Ni zime za odbojkarice/ Foto: Anže Malovrh/Kolektiff

 

Ljubljana (MOREL)- V letu 2024 bomo turnirje evropske serije v odbojki na snegu spremljali na treh lokacijah, in sicer v Gruziji, Turčiji in Italiji. Pri nas se bodo odbojkarji in odbojkarice med seboj merili na državnem prvenstvu, ki se bo 17. marca odvijalo na Krvavcu.

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je objavila koledar tekmovanj v odbojki na snegu in sporočila, da se bo sezona začela 8. marca v gruzinskem Bakurianiju. Drugi turnir bo na sporedu od 12. do 15. marca v turškem Erzurumu, sledil pa mu bo še tretji turnir, ki ga bo med 29. in 31. marcem gostil italijanski Prato Nevoso. V letu 2024 bo CEV premierno izpeljala še evropsko prvenstvo do 20 let, ki bo v začeku marca v Gruziji.

Medtem ko se evropska karavana po letu 2020 spet vrača na Kavkaz, bomo obračune na snežni podlagi v okviru evropske serije prvič spremljali tako v Prato Nevosu, ki je doslej gostil le turnirje italijanske serije, kot v zimskem letovišču Palandoken v Anatoliji. Turčija tudi sicer velja za eno od zibelk odbojke na snegu, Kahramanmaras in Sivas bi morala lani biti prizorišči turnirjev evropske in svetovne serije, a so bili le-ti zaradi uničujočega potresa odpovedani.

CEV je evropsko serijo prvič izpeljala leta 2016, bojem najboljših evropskih odbojkarjev in odbojkaric na snegu pa smo bili leta 2017 in 2018 priča tudi v Kranjski Gori. Na naših tleh so hkrati potekala še državna prvenstva, zadnje lani na Krvavcu. Na krvavški Plaži se bodo obračuni za naslov slovenskih prvakov in prvakinj odvijali tudi letos, in sicer v nedeljo, 17. marca. Odbojkarska zveza Slovenije je za tekmovanje prejela rekordno število prijav, skupno kar 28. To je sporočila Ana Oblak. (konec)