11.01.2024 ob 22:07
Deli članek
Vrača se Charuk, novinka Grubišić Čabo

Okrepitvi Charuk- Cabo

 

Kamnik (MOREL)- Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v nadaljevanju sezone močnejše za dve igralki. V ekipo se vrača njihova lanskoletna kapetanka Lucille Charuk, ob njej pa bo vrste slovenskih državnih prvakinj okrepila še Julija Grubišić Čabo.

Štiriintridesetletna kanadska blokerka je v Kamnik prvič prišla v sezoni 2013/14 in pomagala Kamničankam do njihove prve pokalne lovorike. V Kamnik se je prvič vrnila leta 2018 in bila udeležena pri vseh štirih zadnjih naslovih državnih prvakinj. Do zdaj je igrala za univerzo Houston v ZDA, v Nemčiji za Aurubis Hamburg in Rote Raben Vilsbiburg in v Romuniji za CSM Bukarešto.

Z univerze Maryland Baltimore v ZDA pa se v Slovenijo vrača nekdanja kadetska in mladinska reprezentantka Julija Grubišić Čabo, hči nekdanjega vaterpolista Roberta Grubišića Čaba in odbojkarice Alenke Lešnik, ki je svojo odbojkarsko pot začela v Novi KBM Braniku. Pred odhodom v ZDA je 19-letna sprejemalka tri leta igrala za Formis.

Na današnji tekmi lige prvakov proti Fenerbahčeju je kamniški trener Bruno Najdič že lahko računal tudi na Grubišić Čabo, Charuk pa bo v ligi prvakinj zaigrala šele prihodnji torek, ko bo Calcit Volley gostoval v Potsdamu. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)