27.10.2023 ob 23:16
Deli članek
Z Norvežani obe tekmi doma

V akciji/ foto Klemen Brumec

Kamnik (MOREL)- Odbojkarji Calcit Volleyja bodo pred svojima prvima evropskima tekmama v pokalu Challenge v nedeljo gostovali še v Murski Soboti, zato je vsa pozornost usmerjena Panviti Pomgradu. Vendar Mladen Kašić in njegovi varovanci z enim očesom že pogledujejo proti norveški ekipi Viking iz Bergna, s katero bodo prvo tekmo igrali v sredo, 1. novembra, povratna pa bo dan pozneje, obakrat ob 19. uri v športni dvorani Kamnik.

Kot zadnja od štirih slovenskih ekip v pokalu Challenge bo v sredo svojo prvo tekmo igral tudi Calcit Volley. Za zdaj se je v prvi krog pokala Challenge uvrstila le Panvita Pomgrad, ki je ciprsko Omonio iz Nikozije premagala po zlatem nizu. V prvi tekmi so v Puconcih s 3:2 slavili Sobočani, drugi dan pozneje Ciprčani, zlati niz pa je, kot rečeno, pripadel varovancem Dejana Fujsa. Praznih rok sta v sredo doma ostala Merkur Maribor in Hiša na kolesih Triglav.

»Še vedno čakamo na video z njihovo igro, tako da nimamo informacij o norveški ekipi. Morda veliko pove to, da so želeli obe tekmi igrati pri nas, ampak na to se ne gre zanašati. Bolj kot o Norvežanih v tem trenutku razmišljamo o nedeljski tekmi v Puconcih, ki bo za nas zelo pomembna. Ne smemo si dovoliti, da bi pozabili nanjo,« pred tekmama z aktualnimi norveškimi prvaki opozarja Mladen Kašić, trener kamniških odbojkarjev.

»O Norvežanih bomo začeli razmišljati v ponedeljek. Do takrat bomo pridobili video z njihovo igro in se z njo spoznali. Verjamem, da ne bi smeli imeti večjih težav, ker norveška v odbojki nima ravno uspešnih klubov, njihovi najboljši igralci so v tujini, toda kot rečeno, gremo iz tekme v tekmo. Za zdaj smo rezultatsko zelo uspešni, vseeno pa ne smemo podcenjevati nobene ekipe.«

Viking TIF Bergen je neznanka tudi za letošnjo kamniško okrepitev, Uroša Nikolića. »Kot pravi naš trener, naša trenutna osredotočenost je na nedeljski tekmi s Panvito Pomgradom. O tem, za kakšno ekipo gre, kako igra in na kakšni ravni je, bomo izvedeli v ponedeljek. Prepričan sem, da se bomo nanjo dobro pripravili,« zagotavlja Nikolić, ki je v dozdajšnjem delu prvenstva dokazal, da je veliko okrepitev za kamniško ekipo, ki bi v primeru zmage v prvem krogu pokala Challenge igrala s poljsko ekipo Projekt Varšava.

»Najprej moramo izločiti Norvežane, potem premagati Alpacem Kanal v gosteh, nato nas čaka doma ACH Volley, ki bo najbolj resen izpit naše ekipe v prvem delu sezone, šele nato pridejo na vrsto Poljaki. O njih se bomo pogovarjali, ko bo prišlo, če bo prišlo, do tekem z njimi. Ne gre zato, da bi se jih bali, toda do takrat je še veliko časa. Preprosto gre za to, da so vse tekme enako pomembne, najpomembnejša pa je tista, ki je prva pred nami,« je še dejal Kašić.

Sicer pa je Viking TIF Bergen aktualni norveški prvak. Vodi ga Kanadčan Scott Olsen, ki je bil glavni trener že v lanski sezoni, pred tem je bil pomočnik, vodil pa je tudi že norveško reprezentanco do 21 let. Gre za zelo mlado ekipo, v kateri so sami norveški odbojkarji, njihov najstarejši igralec je 27-letni Jonas Vindedal Langlo. V letošnji sezoni so v norveškem prvenstvu do zdaj odigrali dve tekmi, v prvem krogu so z 0:3 izgubili proti ekipi Frode, v drugem pa so s 3:1 premagali ekipo NTNUI. To je sporočila Mateja Živoder. (konec)