15.03.2023 ob 12:35
Deli članek
Začenja se osmina finala državnega prvenstva

ekipa Grosuplja/ /foto: Aleš Oblak

Ljubljana (MOREL)- S tekmami osmine finala se državno odbojkarsko prvenstvo preveša v končnico. V boj za uvrstitev med najboljših osem ekip in nastope v prvi odbojkarski ligi v prihodnji sezoni, se podajajo po štiri moške in ženske ekipe.

Odbojkarice Luke Koper, ki so prepričljivo osvojile prvo mesto v 1.B Državni odbojkarski ligi, bodo prvo tekmo osmine finala igrale pred domačimi navijači, ko bodo v sredo, ob 20. uri, gostile OD Krim. Ljubljančanke se v tej sezoni v prvi odbojkarski ekipi niso izkazale, zmagati so namreč uspele le enkrat, a še to zaradi administrativne napake Ankarana. Varovanke Marka Kalca tako veljajo za favoritinje in ne skrivajo, da je edini cilj preboj v četrtfinale, ki prinaša tudi nastope v 1.A DOL v prihodnji sezoni.

Drugi par osmine finala tvorita Mozirje in ATK Grosuplje. Mozirjanke so redni del prvenstva v 1.B DOL zaključile na drugem mestu, s 16 zmagami in petimi porazi ter bile na koncu uspešnejše od neposrednih tekmic za drugo mesto, ekipe Calcit Volley II. Grosupeljčanke so se za končno šesto mesto, ki je vodilo neposredno v četrtfinale, borile z Ankaranom, a so imele Primorke na koncu dve zmagi in osem prvenstvenih točk več od Dolenjk, ki pa vseeno upajo, da si bodo skozi osmino finala uspele priigrati uvrstitev med najboljših osem ekip prvenstva za sezono 2022/23. Tekma v Mozirju bo na sporedu ob 20. uri.

Odbojkarice Calcit Volleyja, Nove KBM Branik, GEN-I Volleyja, SIP Šempetra, Formisa in Ankarana so že uvrščene v četrtfinale, kjer bomo v moški konkurenci zagotovo spremljali ACH Volley Ljubljana, Calcit Volley, Merkur Maribor, Panvito Pomgrad, Hišo na kolesih Triglav in Salonit Anhovo.

Ekipi Fužinar Sij Metal Ravne in Črnuče, ki sta po hudem boju s Salonitom Anhovo na koncu osvojili sedmo oz. osmo mesto v prvi odbojkarski ligi, bosta izločilne boje tako začeli v osmini finala. Korošci bodo prvo tekmo igrali v gosteh pri ekipi Šoštanj Topolšica, ki si je v 1.B DOL prav v zadnjem krogu rednega dela prvenstva, priigrala drugo mesto. Srečanje bo na sporedu danes, ob 19. uri, ob 20.30 pa bomo v Novem mestu spremljali še dvoboj Krke in Črnuč. Krka v 1.B DOL v tej sezoni ni imela konkurence, dolenjska vrsta je namreč izgubila le enkrat, medtem ko so imeli Črnučani pod vodstvom Iztoka Kšele vse do konca rednega dela prve odbojkarske lige še možnosti za uvrstitev neposredno v četrtfinale.

Povratne tekme bodo v soboto, 18. marca, morebitni tretji obračuni pa 22. marca. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)