19.01.2023 ob 15:24
Deli članek
Začenja se tretji del prvenstva

Ljubljana (MOREL)- Državno odbojkarsko prvenstvo se je že prevesilo v tretji del, v katerem bodo ekipe odigrale še po sedem tekem in si pred začetkom končnice skušale priigrati čim boljše izhodišče. Na vrhu lestvice za zdaj najdemo aktualne prvake in prvakinje, odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana in odbojkarice Calcit Volleyja.

Tretji del rednega dela prve odbojkarske lige za moške bodo z obračunom v hali Tivoli, ki bo v petek, ob 20. uri, odprli odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in Črnuč. Aktualni državni prvaki so izraziti favoriti, saj v letošnji sezoni še niso izgubili, tekmecem pa so na 14 tekmah oddali le šest nizov. Črnučani na drugi strani s tremi zmagami trenutno zasedajo zadnje mesto v razvrstitvi.

V soboto se bosta v Murski Soboti srečala Panvita Pomgrad in Fužinar Sij Metal Ravne. Sobočani za zdaj igrajo na precej visoki ravni in na prvenstveni lestvici zaostajajo le za ACH Volleyjem Ljubljana in Calcit Volleyjem, medtem ko Ravenčane, povratnike v 1A. DOL, s štirimi zmagami in skupno 12 točkami najdemo na šestem mestu.

V okviru 15. kroga prvenstva kranjska Hiša na kolesih Triglav prihaja v goste k Merkur Mariboru, ki na četrtem mestu zaključuje zgornji del lestvice in ima pred jutrišnjimi tekmeci lepo prednost. Moštvi Calcit Volleyja in Salonita Anhovo, ki se bosta, ob 20. uri, pomerili v Kamniku, bosta kot zadnji v tem krogu stopili na parket. Varovanci Matije Pleška računajo na novo zmago, saj Kanalcem v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. Z le tremi zmagami so namreč predzadnja ekipa prvenstva.

Uvodno tekmo 15. kroga prve odbojkarske lige za ženske pa bodo igrale odbojkarice GEN-I Volleyja in SIP Šempetra. Novogoričanke, ki branijo bronasto odličje iz lanske sezone, tudi v letošnjem prvenstvu zaostajajo le za Calcit Volleyjem in Novo KBM Branik in veljajo za favoritinje tega srečanja. SIP Šempeter je namreč doslej nanizal le pet zmag in zaseda šesto mesto na lestvici.

Calcit Volley, ki je v letošnji sezoni še brez poraza, na tekmi v Kamniku, ki bo v soboto, ob 17.30, ne bi smel imeti težav z zadnjeuvrščenim OD Krimom, ki mu grozi izpad iz prvoligaške konkurence. Se pa zato zanimiv obračun obeta v Hočah, kjer se bosta srečala Formis in Ankaran. Rogožanke imajo eno zmago več od primorske vrste in na lestvici zasedajo četrto mesto, ekipi pa sta doslej zbrali enako število točk.

Srečanje med Novo KBM Branik, ki je včeraj s porazom proti e-work Busto Arsiziu zaključila z nastopi v evropskem pokalu CEV in ATK Grosupljem, ki bo imel proti Mariborčankam bolj malo možnosti za zmago, je prestavljeno na 1. februar.

Tretji del prvenstva in boj za uvrstitev v končnico državnega prvenstva se začenja tudi v 1B. DOL. Pri ženskah so najbolj prepričljive odbojkarice Luke Koper, ki so doslej izgubile le enkrat in katerih cilj je preboj v 1A. DOL, za drugo mesto pa se borita ekipi Calcit Volley II in Mozirje, ki ju na lestvici loči le točka. V 1B. DOL za moške MOK Krka za zdaj nima konkurence. Novomeščani so slavili na vseh 14 tekmah, izgubili le en niz in imajo pred drugouvrščenim Šoštanjem Topolšico kar 13 točk naskoka. Šoštanjčanom za ovratnik dihata SIP Šempeter in KEKOOprema Žužemberk, vse tri ekipe so namreč doslej nanizale devet zmag, ločijo pa jih tri oz. štiri točke. To je zapisala Ana Oblak iz OZS. (konec)