05.03.2024 ob 21:51
Deli članek
Ženski ekipi v sredo in četrtek v Stranjah

Calcit druga ekipa/ foto Klemen Brumec

Kamnik (MOREL)- Odbojkarice prve in druge ženske ekipe Calcit Volleyja čakata četrtfinalna obračuna. Druga ekipa bo v sredo, ob 18. uri, v dvorani OŠ Stranje igrala s SIP Šempetrom, dan pozneje, ob 18.30, pa bo v isti dvorani prva kamniška ekipa igrala z ATK Grosupljem. Varovanke Tjaše Gadža so v četrtfinalu končnice državnega prvenstva v obeh tekmah odvzela niz Novi KBM Braniku. Predvsem na domači tekmi so nudile več kot dostojen odpor Mariborčankam, medtem ko so Šempetranke v soboto v tretji četrtfinalni tekmi končnice premagale Luko Koper in bodo v polfinalu nasprotnice prve kamniške ekipe.

»Posebnih pričakovanj nimamo, tako kot v ostalih tekmah končnice si želim borbene in sproščene igre z naše strani. Zdaj smo videle, da smo konkurenčne prvoligaškim ekipam in sploh v ženski odbojki je rezultatsko možno vse. Naša naloga bo, da igro iz zadnjih treh tekem prenesemo še na sredino pokalno tekmo,« je popolnoma mirna pred tekmo s Šempetrankami Tjaša Gadža, trenerka druge ekipe ženske Calcit Volleyja.

V nedeljo je prva ekipa Calcit Volleyja na zaključnem turnirju srednjeevropske lige po štirih letih spet osvojila prvo mesto v tem tekmovanju. Zanje je bila to četrta lovorika, s čimer so se na vrhu izenačile z Mariborčankami, v pokalu Slovenije pa bodo skušale priti do pete. Njihova prva naslednja ovira bodo Grosupeljčanke, ki jo jih že premagale v obeh četrtfinalih tekmah končnice državnega prvenstva.

»Tekma je bila vrhunska, kakovostna, vesel pa sem, da so bile igralke za svoje delo in vsa odrekanja, ki so ga opravile do zdaj, nagrajene s to lovoriko. Moram jim čestitati, da so se skozi celotno tekmo vračale v igro, od sredine četrtega niza pa so prevladovale na igrišču,« je bil po nedeljskem slavju svoje ekipe zadovoljen Bruno Najdič, ki pa je pred četrtkovo tekmo z Grosupeljčankami v pokalu Slovenije vseeno previden.

»Najbolj pogosta presenečenja so v pokalnih tekmovanjih, zato ne bomo prav nič kalkulirali. Tekmo bomo morali oddelati na polno. V ponedeljek bodo imela dekleta prosto, v torek bomo spet začeli s treningi in upam, da bomo v četrtek prikazali igro, ki nas bo peljala v polfinale,« je še dejal Najdič.

V sredo se bosta v dvorani OŠ Milojka Štukelj v Novi Gorici pomerili ekipi GEN-I Volleyja in Nove KBM Branika. To je zapisala Mateja Živoder. (konec)