12.02.2024 ob 12:08
Deli članek
Znani pari četrtfinala Pokala Slovenije

 

Ljubljana (MOREL)- V prostorih Odbojkarske zveze Slovenije se je odvijal žreb parov četrtfinala Pokala Slovenije za moške. V boju za uvrstitev v polfinale nas 21. februarja čakajo zanimivi obračuni, ki jih bomo spremljali v Mariboru, Murski Soboti, na Ravnah na Koroškem in v Kanalu.

V začetku februarja so bila odigrana srečanja osmine finala Pokala Slovenije za moške, zmagovalci pa so se uvrstili med osem najboljših ekip v pokalnem tekmovanju. Ponedeljkov žreb je moštvom, ki se bodo 21. februarja podala v boj za uvrstitev v polfinale, določil tekmece, upoštevajoč pravilo, da se lanskoletni zmagovalec ACH Volley Ljubljana in drugouvrščeni Calcit Volley pred finalom ne smeta srečati.

V Kranju, kjer bo Hiša na kolesih Triglav gostila Maribor, nas zagotovo čaka zanimiv obračun. Obe ekipi sta v zadnjih krogih slovenskega prvenstva namreč dokazali, da sta v dobri formi in lahko igrata na visoki ravni. Aktualne pokalne prvake, odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana, čaka gostovanje pri vselej neugodni Panviti Pomgrad, mlada ekipa Fužinarja, ki je v osmini finala pripravila presenečenje in slavila nad prvo klubsko zasedbo, pa bo pred domačimi navijači pričakala novomeško Krko. Calcit Volley, ki si je po prvenstveni zmagi nad ACH Volleyjem Ljubljana privoščil zaporedna poraza proti Hiši na kolesih Triglav in Mariboru, pa si bo polfinale skušal priigrati v gosteh pri Alpacem Kanalu.

V okviru četrtfinala bodo ekipe odigrale le eno medsebojno tekmo, četrtfinalnim obračunom pa bosta 6. marca sledili le še dve polfinalni srečanji. Veliki finale, na katerem se bosta za pokalno lovoriko pomerila zmagovalca obeh polfinal, bo 24. marca v Areni Bonifika v Kopru. Vstopnice so že na voljo na Eventimu.

Pokal Slovenije za moške, četrtfinalni pari:

Hiša na kolesih Triglav - Maribor

Panvita Pomgrad – ACH Volley Ljubljana

Fužinar mladi - Krka

Alpacem Kanal – Calcit Volley

To je sporočila Ana Oblak. (konec)