26.03.2024 ob 19:04
Deli članek
Znani vsi organizatorji EuroVolleyja 2026

Palazzo dello Sport Roma

Ljubljana (MOREL)- Z Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) so sporočili, da bodo evropsko prvenstvo 2026 za moške skupaj gostile Italija, Bolgarija, Finska in Romunija. Že prej je bilo znano, da se bo ženski EuroVolley odvijal v Turčiji in Azerbajdžanu ter na Švedskem in Češkem.

Prvo evropsko prvenstvo v novem formatu in s štirimi državami organizatoricami smo spremljali leta 2019, ko so najboljše moške reprezentance gostile Francija, Slovenija, Nizozemska in Belgija. Že 34. izvedbo prvenstva stare celine je CEV zaupala Italiji in Bolgariji, ki sta, med drugim, gostili že lanski EuroVolley in svetovno prvenstvo 2018, ob njiju pa še Finski in Romuniji.

Slovenska izbrana vrsta ima nastop med evropsko elito že zagotovljen, saj je na lanskem evropskem prvenstvu osvojila bronasto odličje. Ob naštetih državah organizatoricah in Sloveniji bomo v boju za evropski prestol zagotovo gledali še reprezentance Poljske, Francije, Nizozemske, Srbije, Ukrajine, Nemčije in Portugalske, o preostalih potnikih na EuroVolley pa bodo odločale kvalifikacije.

V njih bodo igrale tudi slovenske odbojkarice, ki se bodo za vozovnico za EuroVolley 2026 po dvakrat pomerile z Izraelkami in Estonkami. Prvi kvalifikacijski obračuni bodo avgusta letos, drugi del tekmovanja pa bo avgusta prihodnje leto.

EuroVolley 2026 za ženske, predviden za drugo polovico septembra, bodo skupaj gostili Turčija, Azerbajdžan, Švedska in Češka, nanj pa so že uvrščene tudi reprezentance Srbije, Nizozemske, Italije, Poljske, Francije, Bolgarije, Ukrajine in Slovaške. To je sporočila Ana Oblak.(konec)