07.03.2023 ob 18:01
Deli članek
Znova izkazali Tine Urnaut, Rok Možič in Mija Šiftar

Tine Urnat

 

 

Ljubljana (MOREL)- Slovenski reprezentanti in reprezentantke minuli konec tedna večinoma niso igrali na tako visoki ravni kot sicer, so se pa zato znova izkazali Tine Urnaut v japonskem prvenstvu ter Rok Možič in Mija Šiftar v italijanskem oziroma francoskem prvenstvu.

V 10. krogu drugega dela italijanskega prvenstva sta do novih zmag prišla oba naša reprezentanta, Gregor Ropret in Rok Možič. Perugia je bila namreč v gosteh z 0:3 boljša od Taranta, Verona pa z 0:3 od Siene. Ropret ni dobil priložnosti za dokazovanje, Možič pa je zopet igral na visoki ravni in obračun zaključil s 15 točkami, 14 jih je dosegel z napadom (61- odstotna uspešnost) in eno z blokom.

V Franciji se je Mija Šiftar s St-Raphaelom veselila zmage z 1:3 v gosteh pri Marcq en Baroeulu in k njej prispevala 17 točk, od tega 13 z napadom (46- odstotna uspešnost), tri z blokom in eno s servisom. Cannes ni bil kos Nancyju, ki je bil boljši s 3:1, Eva Zatkovič, ki je odigrala praktično celotno srečanje, je nanizala štiri točke, tri z napadom (13- odstotna uspešnost) in eno z blokom.

Na Japonskem smo minuli vikend spremljali napeti srečanji med Tokyo Greatbears in JTEKT Stings. Na prvem so bili z 2:3 boljši gostujoči odbojkarji, Tine Urnaut pa je k zmagi prispeval kar 34 točk, od tega 32 z napadom, po eno pa z blokom in s servisom. Na drugi tekmi je moral Urnaut s soigralci tekmecem priznati premoč s 3:2, naš kapetan pa je znova vknjižil kar 28 točk, od tega 26 z napadom in dve z blokom.

V Črni Gori je bila Sara Najdič s Herceg Novijem zopet uspešna, s 3:0 je premagala Budućnost. Slovenska podajalka je dobro razigrala svoje napadalke in ob tem prispevala tudi štiri točke. Po prekinitvi zaradi posledic potresov se je nadaljevalo turško prvenstvo. Aydin Saše Planinšec je doma, z 2:3, klonil proti Sigorti, naša kapetanka je dosegla 10 točk, sedem z napadom (54- odstotna uspešnost), dve z blokom in eno s servisom.

Na Poljskem Asseco Resovii v prvenstvu ni uspelo dobiti derbija z Zawiercieju, ki je slavil s 3:0 in se povzpel na prvo mesto na lestvici. Jan Kozamernik je sicer zabeležil pet točk, dve z napadom (100- odstotna uspešnost) in tri z blokom, Čebulj pa je dodal osem točk, pet z napadom (31- odstotna uspešnost), dve z blokom in eno s servisom.

Tudi v Nemčiji naši reprezentanti v prvenstvu niso bili uspešni. BR Volleys, še vedno brez poškodovanega Saša Štalekarja, je z 1:3 izgubil v gosteh pri D­ürnu, Friedrichshafen pa je moral doma, z 1:3, priznati premoč Lüneburgu. Naš podajalec Dejan Vinčić je odigral vse tri nize, a tokrat brez dosežene točke, Žiga Štern pa se je ustavil pri sedmih točkah, šest jih je dosegel z napadom (40- odstotna uspešnost), eno s servisom. V ženskem delu prvenstva je izgubil tudi Erfurt, ki doma na bil kos Vilsbiburgu. Darja Eržen je v dresu Erfurta na igrišče prišla le v tretjem nizu in z napadom v dveh poizkusih dosegla dve točki.

V Grčiji bo Olimpiakos, ki je med vikendom v finalu evropskega pokala Challenge na prvi tekmi z 0:3 premagal Maccabi iz Tel Aviva, prvenstveno tekmo 17. kroga proti O.F.I.-ju igral jutri. Na Madžarskem, kjer za Fatum Nyiregyhazo igra Selena Leban, pa se bo prvenstvo po premoru nadaljevalo 22. marca. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)