10.11.2020 ob 13:50
Deli članek
Ana Gros je na eni tekmi Lige prvakinj dosegla kar 14 golov

Ljubljana, 10. november 2020 (MOREL)- Ana Gros je ena najboljših rokometašic na svetu. Trenutno je najboljša strelka v evropski Ligi prvakinj, prav tako pa zadnjih nekaj let tudi ena od najboljših desnih zunanjih igralk v Evropi. Obenem je večkratna državna prvakinja s klubi iz Slovenije, Madžarske, Francije in Nemčije. Ana Gros je ambasadorka evropskega rokometa za mlade, saj je igrala že po vsej Evropi. Kot vrhunska profesionalna rokometašica je bila v letu 2018 izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v Ligi prvakinj, kar 6 let zapored je bila prav tako izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v francoskem prvenstvu. Bila je tudi najboljša strelka v francoskem prvenstvu v kar štirih sezonah. Že 13 let je članica ženske slovenske reprezentance, trenutno je njena kapetanka.

»Zelo sem vesela in obenem ponosna, da sem na tekmi proti ekipi Odense v Ligi prvakinj dosegla 14 golov. A še bolj pomembna je bila zmaga ekipe na zahtevnem, tekmovanju. Vsi treningi, odrekanja in trud so se poplačali,« je optimistično poudarila 29-letna Ana Gros, članica francoske ekipe Brest Bretagne Handball, ena najboljših rokometašic na svetu in kapetanka slovenske reprezentance. Je prva slovenska rokometašica, ki je na eni tekmi Lige prvakinj dosegla kar 14 golov.

Veseli se novih tekem in z optimizmom zre v prihodnost. »Ta vikend, v soboto, 14. novembra, imamo novo tekmo v Ligi prvakinj, in sicer z ekipo Podravka Vegeta, hrvaškimi državnimi prvakinjami. Dvoboj na domačem igrišču bi morali sicer odigrati prejšnji vikend, a je bil odpovedan oz. prestavljen. S polno paro se nadaljuje tudi tekmovanje v francoskem prvenstvu. Že jutri, 11. novembra, igramo proti ekipi Toulon, ki trenutno zaseda 10. mesto na lestvici. Veselim se vseh prihodnjih tekem, željna sem igrati rokometa in doseganja zadetkov,« je dodala trenutno najboljša strelka v evropski Ligi prvakinj in v zadnjih letih tudi ena najboljših igralk v Evropi.

Trenutno je v Franciji, a kaj kmalu spet prihaja v deželo na sončni strani Alp, kjer bo opravila nekaj treningom s slovensko žensko rokometno reprezentanco pred odhodom na Evropsko prvenstvo. »Prvenstvo bosta med četrtkom, 2. decembrom, in nedeljo, 20. decembrom, gostili Danska in Norveška. Naša reprezentanca bo igrala na Danskem in z domačinkami se bomo tudi pomerili na naši prvi tekmi. S ponosom bomo zastopale barve Slovenije na prvenstvu in nadejamo se dobrih rezultatov,« je zaključila Ana Gros. (konec)