24.05.2021 ob 19:39
Deli članek
Športni dogodek bo doma in v tujini spremljalo okoli 25 milijonov ljudi

Celje(MOREL) – Potem ko so konec marca kot eno izmed štirih slovenskih mest gostili evropsko nogometno prvenstvo U-21, se zdaj znova pripravljajo na pomembni športni dogodek. Celje bo v dvoranah Zlatorog in Golovec od 8. do 18. julija gostilo mladinsko rokometno evropsko prvenstvo za dekleta U-19. Verjamemo, da se bomo tudi tokrat izkazali kot odlični gostitelji in da se bodo dekleta iz Slovenije in tujine pri nas dobro počutila. Pričakujemo, da bodo igralke v naše mesto prišle skupaj s svojimi starši, trenerji in ostalimi člani ekipe. Če štejemo še njihove navijače, bo v času prvenstva v Celje prišlo okoli 750 gostov, ki si bodo v prostem času zagotovo ogledali naše mesto in naše zgodovinske, kulturne ter turistične znamenitosti. Rokometni športni dogodek bo tako znova velika priložnost za promocijo.

V Celju se bo pomerilo 16 najboljših evropskih reprezentanc, zato bo prvenstvo medijsko zelo odmevno. Predvideno je, da si bodo lahko ljubitelji ženskega rokometa v vseh državah udeleženkah tekme ogledali v televizijskem prenosu.  Tekem bo okoli 28, ogledalo pa naj bi si jih kar 25 milijonov gledalcev. Če bodo epidemiološke razmere tako ugodne, da si bodo gledalci tekme lahko ogledali tudi v živo, potem bo vzdušje v mestu še boljše. Navijači s svojo pozitivno energijo poskrbijo za živahen utrip tako na tribunah kot tudi na mestnih ulicah. Če bodo tekme odprte za gledalce, bo vstopnice mogoče kupiti pred vhodom v dvorani Golovec in Zlatorog.    

V preteklosti je Celje gostilo že štiri velika rokometna evropska tekmovanja. Leta 2004 je bilo Celje eno izmed mest gostiteljic članskega evropskega rokometnega prvenstva. Leta 2017 je bilo pri nas mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19, leto kasneje je bilo mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za fante U-20, ko smo  pred nabito polno dvorano Zlatorog postali evropski prvaki. Leta 2019 je bilo kadetsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-17.To je sporočila Mojca Grušovnik Andrić iz kabineta celjskega župana. (konec)