10.11.2023 ob 23:09
Deli članek
 Volčina za svetovni naslov v balinanju

Rumilly (MOREL)- Tretji dan svetovnega balinarskega prvenstva za ženske in mešane discipline v francoskem Rumillyju je Sloveniji prinesel še tretjo medaljo, za naslov svetovne prvakinje pa se bo v soboto zvečer borila Nina Volčina.

Nastop v sobotnem finalu hitrostnega zbijanja si je z zmago v polfinalu proti Italijanki Sereni Traversa s 34:32 priigrala Nina Volčina, ki jo v boju za naslov čaka Turkinja Inci Ece Ozturk. V dopoldanskem polfinalu igre dvojic bosta nastopili Tadeja Petrič in Aneta Fidel, ki sta v petkovem četrtfinalu nadigrali domačinki Coralie Rives in Pauline Gouilloud z 10:5, bronasto medaljo v štafetnem zbijanju pa si bosta po porazu v polfinalu proti hrvaški navezi Ria Vojković - Carollina Bajrić z 41:46 okrog vratu nadeli Nina Volčina in Tadeja Petrič. 

V igri posamezno je Tanja Marc po porazu z Argentinko Romino Bollati z 8:11 svoje nastope končala v četrtfinalu, tako kot Nina Volčina in Martin Zdauc v mešanem štafetnem zbijanju, Polona Premru v natančnem zbijanju ter Dejan Tonejc in Tadeja Petrič v mešanem krogu pa so izpadli v kvalifikacijah.To je sporočil Simon Maljevac iz BZS.(konec)