06.09.2023 ob 08:39
Deli članek
11. Konjiški maraton prijave napolnil v rekordnem času

Konjiski_Maraton2021/foto Sportida

Slovenske Konjice (MOREL)-  Prva izmed najstniških različic t. i. Maratona z dušo, 11. Konjiški maraton, je 1.500 razpoložljivih tekaških mest zapolnila v rekordnem času. Organizacijska ekipa je prvič v zgodovini prireditve prijavnico zaprla že avgusta. Prav tako je prijavnico zaprl tudi Glasbeni maraton, ki zadnjih 5 let za tekače predstavlja pomembno motivacijo med tekmo.

V času priprav na enajsto različico Konjiškega maratona, ki se bo tradicionalno odvijal na zadnjo septembrsko nedeljo v osrčju zgodovinskega mesta Slovenskih Konjic ter v njegovi slikoviti vinorodni okolici, so organizatorji doživeli posebno presenečenje. Prireditev namreč razpolaga s 1.500 razpisanimi tekaškimi mesti in čeprav trend že nekaj let narekuje, da vsa tekaška mesta poidejo že pred datumom zaprtja prijav iz razpisa, jih je letošnje zanimanje tekačev znova presenetilo.

»Navajeni smo že, da moramo prijave zapreti predčasno, ampak tokrat smo 1.500 tekaških mest zapolnili že konec avgusta, še preden se sploh je iztekel datum ugodnejših prijav. Zares smo počaščeni, da je naša prireditev skozi vsa ta leta ne le obdržala, temveč še stopnjevala svoj status enega najbolj priljubljenih tekaških dogodkov pri nas – in to v času, ko svetovne tekaške prireditve zaznavajo upad povpraševanja,« je komentiral predsednik organizacijskega odbora Konjiškega maratona Anton Noner. »Naš trud za visoko raven organizacije in pa seveda že vsem dobro poznana skrb za tekače imata zagotovo prste vmes. Na lovorikah ne znamo in nočemo spati. Letos smo za vse tekače, ki so se prijavili do 1. septembra, priskrbeli vsestranski nahrbtnik, ki je naše največje darilo tekačem do zdaj,« je še dodal.

Tudi letos bo tekače ob trasi v okviru Glasbenega maratona spodbujalo več kot 200 glasbenikov in plesalcev, ki bodo udeležencem izkušnjo popestrili na približno vsakih 500 metrov tekaške razdalje. Pri tem so organizatorji dodali, da so bila tudi mesta Glasbenega maratona zapolnjena rekordno hitro, zato so v minulem vikendu na spletni strani že objavili seznam nastopajočih.

Energična ekipa Konjiškega maratona se tako zdaj pripravlja izključno na organizacijski del prireditve, kamor seveda spadata tudi Konjičkov tek za predšolske otroke in Tek šolarjev za osnovnošolce, o katerih so vse informacije že dostopne na njihovi spletni strani. V zadnjih pripravah pa je tudi že spremljevalni program v času Vikenda Konjiškega maratona. Obljubljajo, da tudi letos pripravljajo pester izbor dogodkov, ki ga bodo objavili v naslednjih nekaj dneh.(konec)