14.06.2024 ob 20:08
Deli članek
Ajda Novak v Krakovu peta, Žiga Lin Hočevar šesti

Ajda Novak/foto BOBO

Karkov (MOREL)- Drugi dan tekme za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Krakovu smo videli prve končne odločitve. V finalu kajakašic in kajakašev smo imeli dva predstavnika. Ajda Novak je bila med kajakašicami peta, Žiga Lin Hočevar pa šesti med kajakaši. 

Petkov popoldanski spored na svetovnem pokalu v slalomu na divjih vodah v Krakovu je prinesel dva slovenska finalna nastopa. Ajda Novak je odlično nastopila že v polfinalu kajakašic in se s petim časom uvrstila v finale. V odločilni vožnji dneva je ponovila polfinalno uvrstitev in s petim mestom prišla enega največjih uspehov kariere. Za zmagovalko finala je zaostala za nekaj manj kot osem sekund. Zmage se je veselila Avstralka Jessica Fox (93,49), druga je bila Španka Maialen Chourraut, ki je zaostala za 75 stotink, na tretje mesto pa se je uvrstila Ria Šribar, ki je zaostala za pet sekund in pol. Ria Šribar je hčerka slovenskega kajakaša Roka Šribarja, ki pa zastopa barve Združenih držav Amerike.

V konkurenci kajakašev smo imeli na startu polfinala vse tri slovenske reprezentante v finale pa se je uvrstil Žiga Lin Hočevar. Mladi slovenski slalomist je napredovanje ujel z devetim časom polfinala, v finalu pa je nato svoj nastop popravil, dosegel dve sekundi boljši čas, in bil na koncu šesti. Zmage v svetovnem pokalu se je veselil Britanec Joseph Clarke (85,33), drugo in tretje mesto pa sta si priveslala Čeha Vit Prindiš in Jakub Krejči, ki sta zaostala za pol sekunde oziroma za sekundo.

Na končnem 14. mestu je tekmo v Krakovu zaključil Lan Tominc, ki je za finalom zaostal za vsega 76 stotink, Tine Kancler pa je bil na koncu 32.

V soboto zjutraj so na sporedu polfinale vožnje kanuistk in kanuistov. To je sporočila Nina Jelenc. (konec)