09.06.2023 ob 22:31
Deli članek
Denis Rus sedmi na evropskem prvenstvu veteranov

Denis Rus /foto Rok Rakun/JZS

Podčetrtek (MOREL)- Drugi dan smo na tatamijih v Podčetrtku spremljali dva naša judoista. Denis Rus je svoje dvoboje na Evropskem veteranskem prvenstvu začel z zmago proti Poljaku Medynskemu, slednjega je premagal z lepim metom za ippon.

V četrtfinalu se je pomeril z Mladenom Vukovicem iz BiH, ki pa je pol minute pred iztekom rednega dela povedel s točko wazarija in jo uspešno zadržal do izteka dvoboja. Denis se je uvrstil v repasaž, kjer mu je v prvem krogu nasproti stal Italijan Rocca. V zadnji minuti dvoboja je Denis povedel z lepim metom za wazari in nato nadaljeval v parterju ter si s končnim prijemom priboril ippon. V drugem krogu repasaža se je boril z Avstrijcem Mairhoferjem. V prvi minuti dvoboja ga je Avstrijec dobil v končni prijem in ga tam držal dvajset sekund za ippon. Deni Rus je tekmovanje končal na sedmem mestu kategorije do 90 kilogramov M3.

Goran Janjič se je v svoji prvi borbi v kategoriji do 100 kilogramov pomeril proti Azerbajdžancu Huseynovu, ta si je priboril prednost wazarija, nato pa Gorana držal v končnem prijemu za ippon. To so sporočili iz JZS. (konec)