07.03.2024 ob 21:56
Deli članek
Derbi četrtfinala pokala Slovenije Kranjčanom

Ljubljana (MOREL)- S tekmo med Branikom in Triglavom so se včeraj v Mariboru končale četrtfinalne tekme pokala Slovenije. Že prejšnji teden je Grafist Koper doma premagal Calcit Water Polo z 12:7 (1:3, 4:1, 5:1, 2:2), v torek je bila v ljubljanskem obračunu prva ekipa Ljubljane Slovana s 16:11 (1:2, 5:3, 5:4, 5:2) boljša od svoje veteranske ekipe, včeraj pa je kranjski Triglav s 14:8 (2:3, 3:3, 1:3, 2:5) iz nadaljnjega tekmovanja izločil Branik. Že v petek bo na sporedu prva polfinalna tekma, in sicer bo v Celju Grafist Koper gostoval pri Pozejdonu, ki je bil v četrtfinalu prost. Tekma se bo začela ob 21. uri. V drugem polfinalu se bosta pomerila lanskoletna finalista pokalnega tekmovanja. Prva tekma bo v ljubljanskem bazenu Kodeljevo, vendar datum še ni določen, medtem ko bosta povratni tekmi na sporedu 13. aprila.

Grafist Koper – Calcit Water Polo  12:7 (1:3, 4:1, 5:1, 2:2)

Sodnika: Kavčič, Černeka.

Grafist Koper: Lončarevič, Janošević 1, Giorgi, Esposito 4, Nastran 2, Anzeljc 3, Bašić 2, Fičur, Jovanović, Cosoli, Jaćimović.

Calcit Water Polo: Dragaš, Zdravković Gligorovski 2, Brišnik, N. Lukić, Gledec, D. Lukič, Kordež, Blažević 1, Šmrković, Laketić 1, Briški 1, Bergant 2, Jeretina.

Čeprav so prvo četrtino bolje začeli Kamničani, ki so na odmor odšli s prednostjo dveh golov, so že v drugi četrtini vajeti igre v svoje roke vzeli veliko bolj izkušeni Koprčani. Ob menjavi strani so vodili za gol, do odločitve o zmagovalcu pa je prišlo v tretji četrtini, v kateri je domača ekipa gostom pobegnila za pet golov. Takšna je bila razlika tudi ob koncu tekme.

Ljubljana Slovan – Ljubljana Slovan III  16:11 (1:2, 5:3, 5:4, 5:2)

Sodnika: Carič, Pančur.

Ljubljana Slovan: P. Kirasič, Stefanović 5, Čanč, Potočnik 3, Žiberna, Leskovec, Anzulović 4, B. Kirasič, Čarni, Cuomo 3, Poličnik, Lipnik 1.

Ljubljana Slovan III: Žurman, Sadar 2, Todorović, Kecman 1, Franetovič 1, Prodan, Fakin 2, Šinkovec, Medja 1, Škof 1, Puš 3, Saveljič.

Na Kodeljevem so ljubljanski veterani v prvi četrtini dokazali, da še niso pozabili igrati vaterpola. Z dobro igro v obrambi so ob koncu uvodne četrtine z golom Mihe Fakina na prvi odmor odšli z minimalno prednostjo. Tudi v drugi in tretji četrtini so bili ves čas za petami varovancem Jureta Škofa, ki so njihov odpor strli šele v drugi polovici zadnje četrtine.

Branik – Triglav  8:14 (2:3, 3:3, 1:3, 2:5)

Sodnika: Carič, Suhadolnik.

Branik: Jukić, Pajnik, Šantak 1, Imširović, Globovnik, Šulek, Pevec 3, Hadžić 1, Herzog, Popović, Rajšp 3, Miletić, Bauman.

Triglav: Beton, Osel; Cvijanović Tepina, Rajlić 1, Rahne, Verbič 1, Gostić 1, Paunovič 4, Štromajer 1, Justin 2, Troppan 2, Cerar 2.

Pred tremi tedni so Kranjčani v zaostali tekmi rednega dela Alpe Waterpolo lige doma premagali Mariborčane z 18:10, do zmage pa so prišli tudi v četrtfinalu pokala Slovenije. Mariborčani, ki so igrali brez obeh mladih reprezentantov, Tima Kačiča in Jurija Seljaka, so bili do polovice tekme enakovredni gostom, ki prav tako niso igrali v polni zasedbi. Sredi druge četrtine je Branik še vodil s 5:4, vseeno pa so po golu Naceta Štromajerja ob menjavi strani za gol vodili Kranjčani. V tretji in zadnji četrtini so branilci pokalnega naslova, ki jih v soboto v Kranju čaka prva polfinalna tekma pokala Challenger proti švicarski ekipi Kreuzlingen, z odlično igro v obrambi le prišli do prednosti, ki jim je zagotavljala mirno končnico. Že sredi zadnje četrtine so domačinom pobegnili za pet golov (12:7), končni izid pa je postavil Urban Verbič. To so sporočili iz ZVDS.(konec)