02.12.2023 ob 22:35
Deli članek
Dragan Stojkovič: Dvoboj s Slovenijo je lahko odločilen

Dragan Stojkovič v sredini/ foto FoNet

Hamburg (MOREL/FoNet) - Selektor srbske nogometne reprezentance Dragan Stojković je nocoj po žrebu skupin za evropsko prvenstvo dejal, da so Anglija, Danska in Slovenija težki nasprotniki, a  njegovi izbranci se ne bojijo nikogar. Cilj je biti čim boljši in osvojiti eno od prvih dveh mest.

Čakajo nas zahtevne tekme, dvoboj s Slovenijo pa je lahko odločilen, je dejal Stojković in dodal, da so Danci zelo neugodni, Angleži pa izgledajo kot ena najmočnejših ekip v Evropi. Selektor je poudaril, da se kljub temu ne on, ne njegovi igralci ne bojijo nobenega tekmeca, saj gre vedno za igro 11 na 11. Imamo veliko časa, da vse analiziramo, pogledamo, naredimo načrte, pripravljamo se, da bomo najboljši takrat, ko bo to najbolj potrebno, to je na dan, ko bo prva tekma, je dejal Stojković. Ocenil je, da je evropsko prvenstvo velik izziv in da je uspeh, da se ga bodo udeležili, a izpostavil, da morajo dati maksimum, da napredujejo in igrajo čim bolje, zberejo čim več točk in poizkusijo narediti korak naprej in se uvrstiti med 16 najboljših reprezentanc.

Kapetan srbske reprezentance Dušan Tadić je ocenil, da so iz prvega klobuka dobili morda najmočnejšo reprezentanco, saj so Angleži med favoriti za naslov prvaka. " Lahko rečem, da smo iz drugega klobuka dobili verjetno najboljšo selekcijo, zelo kvalitetno ekipo z dobrimi igralci in zelo dobrim ekipnim duhom, iz tretjega klobuka pa bi, z vsem spoštovanjem do Slovenije, lahko dobili še močnejšega. tekmec. Čakajo nas zelo zanimivi dvoboji, je dejal Tadić. (konec)