02.03.2024 ob 10:49
Deli članek
Kranjčani bodo prvo mesto branili proti Opatiji

Banja Luka (MOREL)- V prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja Alpe Waterpolo lige v Banja Luki je Opatija lažje, kot kaže končni izid, premagala ASW Strock Wien s 15:14 (4:3, 6:3, 2:2, 3:6). Drugi polfinalni obračun je pripadel kranjskemu Triglavu, prvemu zmagovalcu AWL, ki je bil z 8:5 (2:0, 3:1, 2:3, 1:1) boljši od zagrebške Mladosti. V soboto bo ob 14.30 tekma za tretje mesto med Dunajčani in Zagrebčani, ob 16.30 se bosta za peto udarila Trst in Borac, ob 18.30 pa bo na sporedu še finale med Opatijo in Triglavom.

Opatija – ASV Ströck Wien 15:14 (4:3, 6:3, 2:2, 3:6)

Sodnika: Homovec, Čipčić.

Opatija: Kolanović, Duvnjak Starčević; B. Smokvina 1, Turk 1, Kolak, Peroš 2, Blažić 2, Kaluđerović, Lu. Dujmić 3, Le, Dujmić 4, Petrić 2, Sklepić, T. Smokvina.

ASV Ströck Wien: Krupar; Ribić 1, Martanović 1, Sarandi, Mitruk 6, Savić 3, Milošević, Procacci, Szavai 1, Dukić 1, Cech 1, Jovandić.

Opatija je po rednem delu AWL osvojila prvo mesto, Dunajčani, ki so bili četrti, pa so včeraj s Tržačani morali igrati v četrtfinalu. Tekmo so dobili s 14:12, na polovici polfinalnega obračuna pa so za nasprotnikom zaostajali za štiri gole. Visok zaostanek so si nabrali predvsem v drugi četrtini, v kateri so prejeli kar šest golov. V začetku tretje četrtine je Len Dujmić vodstvo Opatije povečal še za gol (11:6), zadnjo četrtino pa je njegova ekipa začela s prednostjo štirih golov. Ko je dobre tri minute pred koncem tekme Ian Petrić vrnil prednost petih golov (15:10), je bila tekma bolj ali manj odločena. Dunajčani so se na koncu resda približali na gol zaostanka, vendar je Adam Mitruk, svoj šesti gol na tekmi dosegel dve sekundi pred zadnjim sodnikovim žvižgom.

Mladost – Triglav  5:8 (0:2, 1:3, 3:2, 1:1)

Sodnika: Vekić, Suhadolnik.

Mladost Zagreb: Ćosić, Palavra, Erenda 1, Šorić. Obuljen 1, Jakuš, Branković, L. Barišić 1, Dobrić, Huljev 1, M. Barišić, Bučević.

Triglav: Beton, Osel; Cvijanović Tepina, Rajlić 1, Rahne, Lah 2, Gostić 1, Udovč, Paunovič, Štromajer 1, Justin 1, Troppan 2, Cerar.

Na turnirju v Mariboru pred slabim mesecem in pol so Kranjčani izgubili z Zagrebčani z 11:13, prav tako so v rednem delu AWL praznih rok ostali tudi na turnirju na Reki proti Opatiji, tako da so bili na koncu tretji in so morali že včeraj igrati četrtfinalno tekmo. V njej so visoko, z 18:4, premagali domači Borac, dobro pa so začeli tudi polfinalno tekmo z Zagrebčani. Obe ekipi sta prikazali odlično igro v obrambi, tako da je prvi gol padel šele v šesti minuti, ko se je kot prvi med strelce vpisal šestnajstletni Nace Štromajer, tik pred prvim odmorom pa je vratarja Jakova Čosića premagal še dve leti starejši Nikola Rajlić.

Tudi druga četrtina se je začela po kranjskih notah, saj je že prvi napad v njej zaključil Aljaž Troppan. Vratar Triglava, Jure Beton, je prvič moral po žogo v svoji mreži šele sredi druge četrtine, ko ga je premagal Fran Dobrić, toda Dejan Gostić ob igralcu več in Jaša Lah s petih metrov sta poskrbela za to, da so slovenski državni prvaki na odmor odšli s prednostjo štirih golov. Ko sta v tretji četrtini Jan Justin in Lah s svojim drugim golom svoji ekipi priborila šest golov prednosti (7:1), je bila tekma bolj ali manj odločena. Čeprav so Zagrebčani do konca tretje četrtine dosegli tri zaporedne gole, zmaga Triglava ni bila ogrožena, tudi zato, ker je že v prvi minuti zadnje četrtine Troppan zadel še drugič v polno. Do konca tekme je gol dosegel le še Dominik Obuljen, ki je tudi postavil končni izid. (konec)