18.05.2024 ob 23:26
Deli članek
Kranjčani povedli v finalni seriji končnice državnega prvenstva

AVK Triglav Kranj-AVK Branik Maribor /foto Vesna Marinič

Kranj (MOREL) – AVK Triglav – Branik Maribor 18:8 (4:3, 5:2, 4:2, 5:1)Pokriti olimpijski bazen v Kranju, sodnika: Margeta, Kavčič.

AVK Triglav: Beton, Udovč; Popović 2, Rajlić 1, Rahne 1, Cvijanović Tepina 1, Gostić, Štromajer 4, Paunovič 1, Vončina, Justin 3, Troppan 2, Cerar 3. Trener: Krištof Štromajer.

Branik Maribor: Jukić; Šulek, Šantak 2, Seljak 1, Globovnik, Kačič 2, Pevec 1, Hadžić, Herzog, Popović, Rajšp 2, Miletić. Trener: Tomislav Gradski

V letošnji sezoni so se vaterpolisti Triglava in Branika pomerili štirikrat, vse štiri tekme so prepričljivo dobili Kranjčani, ki so bili boljši tudi v prvi finalni tekmi končnice. Uvodno četrtino so bolje začeli gostje, ki so vodili že s 3:1, toda že do prvega odmora so si Kranjčani priigrali gol prednosti, na menjavo strani pa so odšli z vodstvom 9:5. Do sredine tretje četrtine so Mariborčanom pobegnili že na 12:5, s tem pa je bila tekma praktično odločena.

Z goli Tima Kačiča, Aljaža Pevca in Jurija Seljaka so Mariborčani sredi prve četrtine vodili s 3:1, za Kranjčane je bil uspešen le Aljaž Troppan, toda v slabi minuti sta Nikola Rajlić in Nace Štromajer že izenačila na 3:3. Minuto pozneje se je med strelcev vpisal še Benjamin Popović, kar je bilo prvo vodstvo Triglava na tekmi. Večji del druge četrtine je bil popolnoma v znamenju branilcev naslova, ki so po golu Aleksandra Paunoviča vodili že z 9:3.

Do menjave strani so Mariborčani zaostanek znižali na štiri gole, to pa je bilo bolj ali manj vse. Z novimi tremi zaporednimi goli, zadnjega je dosegel Matic Rahne, so Kranjčani prišli do neulovljive prednosti, tako da je bila zadnja četrtina le še formalnost. Gostje so se vdali v usodo, medtem ko so domačini še naprej igrali zavzeto in prišli do visoke zmage. Končni izid je s svojim četrtim golom postavil Nace Štromajer, ki je bil s tem tudi najboljši strelec tekme. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)