02.03.2024 ob 23:49
Deli članek
Kranjčani tudi letos najboljši v Alpe Waterpolo ligi

Triglav Kranj

Banja Luka (MOREL)- Finale Opatija – Triglav  10:11 (3:2, 1:4, 2:3, 4:2), Sodnika: Čipčić, Homovec.

Opatija: Kolanović, Duvnjak Starčević; B. Smokvina, Turk, Kolak, Peroš 1, Blažić, Kaluđerović, Lu. Dujmić 4, Le. Dujmić 2, Petrić 3, Sklepić, T. Smokvina.

Triglav: Beton, Osel; Cvijanović Tepina, Rajlić 2, Rahne 1, Lah, Gostić, Udovč, Paunovič 2, Štromajer 1, Justin 2, Troppan 3, Cerar.

Pred štirimi tedni je Opatija na Reki z 12:10 premagala Kranjčane in z zmago potrdila prvo mesto po rednem delu tekmovanja, medtem ko so bili slovenski državni prvaki šele tretji in so morali v Banja Luki igrati v četrtfinalu. V njem so visoko premagali Borac, v polfinalu pa so bili boljši še od zagrebške Mladosti. Na drugi strani je bila Opatija v polfinale uvrščena neposredno, v njem pa je bila golom razlike boljša od Dunajčanov.

V prvi četrtini so Kranjčani že v prvem napadu izkoristili prednost igralca več, uspešen je bil Nace Štromajer, toda s tremi zaporednimi goli je Opatija povedla s 3:1. Osem sekund pred odhodom na prvi odmor je gol za Triglav dosegel še Aleksander Paunovič, za izenačenje je v drugi minuti druge četrtine poskrbel Jan Justin, že v naslednjem napadu pa je Aljaž Troppan Kranjčane spet popeljal do vodstva. Z dobro igro v obrambi so z golom Nikole Rajlića na menjavo strani odšli s prednostjo dveh golov (6:4).  

Tudi začetek tretje četrtine je pripadel Kranjčanov, ki so po novem golu Troppana Opatiji pobegnili za tri gole (7:4). Razliko treh golov so ohranili tudi pred zadnjo četrtino, zadnji gol v tretji pa je štiri sekunde pred njenim koncem dosegel Matic Rahne. Ko je ob koncu prve minute zadnje četrtine Troppan dosegel svoj tretji gol na tekmi, so Kranjčani vodili že z 10:6. Toda Opatija se ni predala in se s tremi zaporednimi goli, dva je dosegel Ian Petrić enega pa Len Dujmić, vrnila v igro (9:10). Vseeno do preobrata ni prišlo, kajti Nikola Rajlić je točno sto sekund pred koncem tekme zadel za 11:9, končni izid pa je postavil najboljši strelec tekme, Lucijan Dujmić.

Tekma za tretje mesto

Mladost Zagreb – ASV Ströck Wien  12:4 (4:2, 3:0, 3:2, 2:0)

Sodnika: Vekić, Suhadolnik.

Mladost Zagreb: Ćosić, Palavra, Fajković 1, Erenda, Obuljen 1, Jakuš 1, Branković 2, Šošić 1, Dobrić 1, Huljev 1, M. Barišić 1, Bučević 3.

ASW Ströck Wien: Krupar; Dano 2, Martanović, Sarandi, Mitruk 1, Savić, Milošević, Procacci, Budija, Dukić 1, Cech, Jovandić.

V polfinalu so morali Zagrebčani priznati poraz Kranjčanom, Dunajčani pa so praznih rok ostali proti Opatiji. Tekma za bron je bila odločena že sredi tretje četrtine, ko so Zagrebčani prednost petih golov ob polovici tekme z golom Amarja Fajkovića povečali na osem golov (10:2). Ob visokem zaostanku so se dunajski vaterpolisti sprijaznili s porazom, v zadnji četrtini pa je Mladost še dvakrat premagala Alexandra Kruparja.

Tekma za peto mesto

Borac - Pallanuoto Trieste   3:12 (1:3, 2:5, 0:3, 0:1)

Sodnika: Suhadolnik, Vekić.

Borac: Ćutković, Blagojević; Lazendić, Stevanović, Tešić, Tadić, Kajtez, Kopanja, Šipka, Lagundžić, Novan, Lakić, Šućur.

Pallanuoto Trieste: Cattarini, Ostojić; F. Fumo, Treu, Pavić, Kavalic, Liprandi, Nider, Casavola, Medici, Ranu, A. Fumo, Micillo.

Tudi v tekmi za peto mesto je bilo bolj ali manj vse jasno že pred menjavo strani, saj so Tržačani v prvi četrtini povedli s 3:0, dve minuti pred koncem druge pa so vodili že z 8:3. Vse tri gole za domačo ekipo je dosegel Miloš Lazendić. Ko so tržaški vaterpolisti po golu Alessandra Fuma povedli z 9:3, je bil odpor domače ekipe dokončno zlomljen. Banjalučani niso več dosegli gola, Tržačani še tri in zanesljivo prišli do končnega petega mesta.

To so sporočili iz ZVDS.(konec)