20.11.2023 ob 20:36
Deli članek
Matej Kök v Južni Koreji dosegel 49 točk

Matej Kök

 

Ljubljana (MOREL)- Za slovenskimi reprezentanti je naporen teden nastopov v tujih prvenstvih, saj so marsikje odigrali po dva kroga državnega prvenstva. V Južni Koreji je z 49 točkami izstopal Matej Kök, na Japonskem jih je 20 dosegel Tine Urnaut, Rok Možič pa 19 v Italiji.

V korejski odbojkarji ligi Matej Kök nadaljuje z odličnimi igrami. Na zadnji tekmi južnokorejskega prvenstva med njegovim Woorijem in ekipo KB Stars je namreč dosegel izjemnih 49 točk. V napadu je dosegel 44 točk, dve dodal z blokom, tri pa s servisom. Ekipa Seul Woori Card WooriWON je srečanje dobila s 3:2 (19, -23, -23, 21, 14) in potrdila prvo mesto na lestvici z 22 točkami. Seulčani so v devetih tekmah osemkrat zmagali.

Prva tako v Aziji, na Japonskem, je zelo dobro nastopil Tine Urnaut. V dresu JTEKT Stingsov je odigral dve tekmi proti ekipi Voreas Hokkaido. Na prvi tekmi, ki jo je Urnat s soigralci dobil s 3:1, je kapetan slovenske reprezentance dosegel 20 točk, na drugi tekmi, ki so jo odbojkarji JTEKT String izgubili z 0:3 pa je prispeval osem točk.

Odbojkarji v italijanski ligi so odigrali dva kroga. Rok Možič je v dresu Verone na prvi tekmi proti Mint Vero Volleyju Monza izgubil z 1:3.Tudi na drugi tekmi, kjer je Možič dosegel 19 točk, so morali odbojkarji Verone priznati premoč tekmecem iz Padove, ki so bili boljši s 3:1. Jan Kozamernik je za Itas Trentino dosegel osem točk proti ekipi iz Milana in deset točk proti ekipi Monze. Znova je dobro igrala tudi Eva Zatković v dresu Tecnoteam Albese Volley Como. Dosegla je 14 točk in tako pomembno pomagala ekipi pri zmagi nad Padovo (3:0).

Na Poljskem je Klemen Čebulj v 6. krogu svoji ekipi Asseco Resovia Rzeszow prispeval 15 točk za zmago nad PSG Stal Nyso. V Grčiji je zelo dobro v dresu Olympiacosa igral Tonček Štern, ki je na dveh tekmah dosegel po 15 točk, Alen Pajenk jih je na drugi dodal 11. N Kitajskem pa je Saša Planinšec prav tako odigrala dva kroga državnega prvenstva in na obeh tekmah dosegla po devet točk.