05.03.2024 ob 14:16
Deli članek
Na Pokalu Vitranc samo slalomska tekma

Kranjska Gora (MOREL) - Mednarodna smučarska zveza je skupaj z organizatorji Pokala vitranc sprejela odločitev, da bo kranjskogorski smučarski praznik tokrat skrčen na soboto, ko bo na sporedu slalomska tekma za svetovni pokal v alpskem smučanju.

V Kranjski Gori se trenutno mudi pomočnik direktorja svetovnega pokala za tehnične discipline v alpskem smulčanju za moške, Jani Hladnik, ki si je danes zjutraj skupaj z ekipo za pripravo proge za svetovni pokal v Kranjski Gori ogledal razmere na sami progi. Na podlagi videnega je Mednarodna smučarska zveza skupaj z organizatorji sprejela odločitev, da se sobotni veleslalom odpove, namesto njega pa v soboto izpelje slalomska tekma. 

Generalni sekretar OK Pokal Vitranc, Srečko Medven je to odločitev pospremil z naslednjimi besedami: "Zunanje temperature ter s tem povezane možnosti za pripravo proge, ki bi omogočala varno tekmovanje ter predvsem zelo neugodna vremenska napoved za nedeljo so botrovale odločitvi, da se nedeljski slalom prestavi na soboto, veleslalomska tekma pa se odpove".(konec)