16.06.2024 ob 21:19
Deli članek
Nejc Žnidarčič na svetovnem pokalu v klasiki četrti

Nejc Žnidarčič

Veles (MOREL)- Po sobotni zmagi na prvi tekmi za svetovni pokal v Velesu, kjer je Nejc Žnidarčič prejel zlato kolajno za nastop v sprintu na divjih vodah, je v nedeljo primorski kajakaš preizkušnjo klasičnega spusta končal na četrtem mestu.

Nejc Žnidarčič, ki se v zadnjem času spopada z nekaj zdravstvenimi težavami, je na tekmi svetovnega pokala v Velesu v klasičnem spustu, ki ni njegova močnejša disciplina, zasedel četrto mesto. Od kolajne ga je ločilo več kot pol minute. Zmagal je Francoz Leo Montulet (15:07,87), drugi je bil Nemec Andreas Heilinger (+0,28), tretji pa Švicar Linus Bolzern (+15,57).

Poleg tekme za svetovni pokal je v Velesu ta konec tedna potekalo še Balkansko prvenstvo. Tu je Nejc Žnidarčič dosegel zmagi tako v sprintu kot v klasičnem spustu. V sprintu je najbližjega zasledovalca Nevena Kleuta iz Srbije prehitel za 36 stotink, tretji pa je bil Makedonec Aleksandar Zlatarov, ki je zaostal za sekundo in sedem desetink.

V klasičnem spustu balkanskega prvenstva je Žnidarčič slavil z naskokom minute in enajstih sekund. Drugi je bil znova Srb Neven Kleut, tretji pa Makedonec Ljubomir Spasikj, ki je zaostal za nekaj več kot minuto in pol.

Naslednja postaja spustašev na divjih vodah je Italija, natančneje Mezzana, kjer se bodo Nejcu Žnidarčiču, ki je bil tokrat edini slovenski predstavnik na svetovnem pokalu, pridružili še drugi slovenski tekmovalci. To je sporočila Nina Jelenc. (konec)