12.06.2024 ob 22:13
Deli članek
Slalomisti na divjih vodah ta teden v Krakovu

Žiga Lin Hočevar

Krakov (MOREL)-  Slalomisti na divjih vodah so na poti že tretji teden, po Augsburgu in Pragi se mudijo v Krakovu, kjer bo med četrtkom in nedeljo na sporedu tretja tekma za svetovni pokal. Na Poljskem ne bo tistih slovenskih slalomistov, ki jih bomo spremljali na olimpijskih igrah v Parizu, tako da bodo priložnost dobili drugi tekmovalci in tekmovalke.
Na tretji tekmi za svetovni pokal na Poljskem bodo slovenske barve zastopali kajakaši Žiga Lin Hočevar, Lan Tominc in Tine Kancler, kajakašice Ajda Novak, Lea Novak in Naja Pinterič, kanuisti Luka Božič, Žiga Lin Hočevar in Nejc Polenčič ter kanuistke Lea Novak, Alja Kozorog in Naja Pinterič. V kajakaškem krosu bodo na startu Žiga Lin Hočevar in Tine Kancler ter Ajda Novak, Lea Novak in Naja Pinterič.
Tekmovanje se bo začelo v četrtek popoldne, ko bodo ob 14. uri na progo zaveslale kajakašice, nato še kajakaši, in sicer v kvalifikacijskih vožnjah. V petek zjutraj, z začetkom ob 8.30, kvalifikacije čakajo kanuistke in kanuiste. Ob 14. uri bodo sledile polfinale vožnje kajakašic in kajakašev, ob 16.45 pa še finalni del za omenjeni kategoriji.

V soboto ob 9. uri se bodo v polfinalu za mesta v finalu pomerili kanuistke in kanuisti, finalni del tekmovanja jih čaka ob 11.30. Nedelja bo v celoti posvečena kajakaškemu krosu. Kvalifikacijske vožnje na čas se bodo začele ob 8.45, osmina finala pa ob 11.15. Glavni del, od četrtfinala dalje, ki bo na ogled tudi v televizijskem prenosu, se bo začel ob 12.15.