09.05.2024 ob 20:56
Deli članek
Slovenci na svetovnem prvenstvu do prvih medalj

Martin Zdauc

Saint Vulbas (MOREL)- Že drugi dan svetovnega balinarskega prvenstva za člane in mešane discipline v francoskem Saint Vulbasu si je slovenska izbrana vrsta zagotovila najmanj dve medalji. Anže Petrič in Martin Zdauc sta si zagotovila najmanj bron v štafetnem zbijanju, Zdauc je do mesta na zmagovalnem odru prišel v hitrostnem zbijanju. Slovenija ostaja v igri za odličja tudi v igrah dvojic in posamezno, mešanem krogu ter natančnem zbijanju, medtem ko je naveza Tadeja Petrič - Anže Petrič v mešanem štafetnem zbijanju osvojila končno peto mesto.

Slovenska balinarska reprezentanca suvereno koraka proti novemu velikemu uspehu na največjih tekmovanjih. Že v četrtek popoldne je bilo jasno, da se šestčlanska zasedba domov ne bo vrnila praznih rok. Najprej sta se med polfinaliste in s tem dobitnike medalj v štafetnem zbijanju z zmago proti monaški navezi Jeremy Banchet – Andy Garcia z 52:48 prebila Anže Petrič in Martin Zdauc, ki se bosta v petek dopoldne za mesto v finalu merila proti Hrvatoma Darijanu Živoliću in Marinu Miličeviću. Nekaj ur pozneje je svoje delo v četrtfinalu hitrostnega zbijanja suvereno opravil Martin Zdauc, ki je Avstralca slovenskih korenin Daniela Samso ugnal z 48:44.

Mesto v četrtfinalu sta si v mešanem krogu z zmago z 22:17 proti Italijanoma Valentini Basei in Ivanu Soligonu zagotovila Tadeja Petrič in Marko Švara, identičen uspeh pa sta si s slavjem z 10:0 v drugem krogu igre dvojic proti Švicarjema Stephanu Capraroju in Robertu Fofanaju zagotovila Marko Švara in Tadej Premru.

Med osmerico najboljših se je v igri posamezno prebil Jure Kozjek s suverenima zmagama proti Srbu Srđanu Butorcu z 11:3 in Alžircu Yasinu Gobinu s 13:0, v prvem krogu kvalifikacij natančnega zbijanja pa je Kozjek s 23 točkami zabeležil drugi rezultat. Brez odličja sta po pravem trilerju ostala Tadeja in Anže Petrič v mešanem štafetbem zbijanju, saj sta v četrtfinalu šele po enominutnem podaljšku morala priznati premoč Hrvatoma Rii Vojković in Marinu Mileviću, tako da sta svetovno prvenstvo zaključila na petem mestu.

Petek prinaša večino četrtfinalnih in polfinalnih dvobojev v vseh sedmih disciplinah, medtem ko bo sobota namenjena finalnim obračunom.

POSTAVA SLOVENSKE REPREZENTANCE:

  • Davor Janžič, selektor
  • Dejan Tonejc, pomočnik
  • Tadeja Petrič (mix štafetno zbijanje, mix krog)
  • Jure Kozjek (posamezno, natančno zbijanje)
  • Marko Švara (dvojica, mix krog)
  • Tadej Premru (dvojica)
  • Martin Zdauc (hitrostno zbijanje, štafetno zbijanje)
  • Anže Petrič (štafetno zbijanje, mix štafetno zbijanje).

To je sporočil Simon Maljevac.(konec)