22.06.2024 ob 20:35
Deli članek
Slovenija ob premieri med dobitnicami medalj

Damjan Sofronievski /foto: BZS

Terni (MOREL)- Slovensko balinanje se lahko pohvali z novo medaljo na največjih tekmovanjih. Ob premiernem nastopu moške članske reprezentance na evropskih prvenstvih je Damjan Sofronievski v italijanskem Terniju osvojil bron v natančnem zbijanju. V soboto popoldne se je v italijanskem Terniju zaključilo člansko evropsko prvenstvo v balinanju raffa, na katerem je prvič nastopila tudi slovenska reprezentanca v postavi Damjan Sofronievski in Nik Švara, v vlogi selektorja pa je bil Bojan Berčič. 

Med dobitnicami medalj je bila najuspešnejša Italija s po dvema zlatima in srebrnima medaljama, po zaslugi zgodovinske bronaste medalje Damjana Sofronievskega v natančnem zbijanju pa se je na zmagovalni oder povzpela tudi Slovenija.“Softy” je v kvalifikacijah zabeležil tretji rezultat in se suvereno prebil med najboljšo osmerico. V četrtfinalu je v boju za medaljo premagal Francoza Francoza Pierrea Rouxela s 14:11, v polfinalu pa je moral priznati premoč Enricu Dall'Olmu iz San Marina z 28:12, tako da je osvojil bronasto odličje. 

“Z osvojeno medaljo sem zelo zadovoljen, saj je bil to prvi nastop na velikih tekmovanjih v tej disciplini. Kvalifikacije so se mi izšle po željah, v četrtfinalu mi je uspelo premagati Francoza, v polfinalu pa se bil po polovici nastopa blizu tekmecu, a nisem izkoristil vseh priložnosti. Med evropsko elito smo se vsi skupaj veliko naučili,” je pojasnil Sofronievski. Dobre igre je v disciplini posamezno prikazal tudi Švara, ki pa je po zmagi in dveh porazih nastope zaključil v skupinskem delu tekmovanja. To  je sporočil Simon Maljevac. (konec)