16.06.2024 ob 21:16
Deli članek
Tine Kancler do polfinala svetovnega pokala v kajakaškem krosu

Tine Kancler

Krakov (MOREL)- V Krakovu se je s preizkušnjami kajakaškega krosa zaključila tretja tekma za svetovni pokal v letošnji sezoni. Tritedenska turneja tekem za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah se je v Krakovu zaključila s tekmo kajakaškega krosa. Za najboljši slovenski rezultat dne je poskrbel Tine Kancler, ki je bil osmi. Na tekmi je slovenske barve zastopala peterica reprezentantov.

V jutranjih kvalifikacijskih vožnjah na čas so bili vsi uspešni in se prebili v glavni del tekmovanja na izpadanje. V prvi fazi tekmovanja je bila Naja Pinterič 15., Ajda Novak 18., Lea Novak pa 20. V konkurenci kajakašev je imel Tine Kancler 11. čas kvalifikacijskih voženj na čas, Žiga Lin Hočevar pa je bil 20. Na podlagi teh rezultatov nato po posebni formuli določijo tekmovalne skupine za osmino finala.

Na Poljskem je najdlje prišel Primorec Tine Kancler, ki je uspešno prestal boje v osmini finala in v četrtfinalu, zataknilo pa se je v polfinalu, kjer je bil na koncu četrti. Iz druge polfinalne skupine sta napredovala evropski prvak v posamični preizkušnji Vit Prindiš in Švicar Martin Dougoud, obstala pa sta evropski in svetovni prvak Britanec Joseph Clarke in Tine Kancler. Na koncu je to zadostovalo za končno osmo mesto Tineta Kanclerja. Fazo prej, v četrtfinalu, je izpadel Žiga Lin Hočevar in bil na koncu enajsti. Zlate kolajne se je veselil Švicar Martin Dougoud, drugi je bil Čeh Vit Prindiš, tretji pa Francoz Mathurin Madore.

V ženski konkurenci je najdlje prišla Naja Pinterič, do četrtfinala, kjer pa je nato zaključila z nastopi. To ji je prineslo končno 14. mesto. Ajda Novak in Lea Novak sta obstali v osmini finala. Ajda je bila na koncu 18., Lea pa 28. Zmagala je Avstralka Jessica Fox, druga je bila Čehinja Tereza Kneblova, tretja pa Britanka Kimberley Woods.

Serija tekem za svetovni pokal se bo nadaljevala septembra, ko bosta na sporedu še tekmi v Italiji (Ivrea) in Španiji (La Seu d'Urgell).

To je sporočila Nina Jelenc.(konec)