06.04.2024 ob 22:32
Deli članek
Toni Vodišek Pokal princese Sofije končal na 4. mestu

Toni Vodišek/foto: Sailing-Energy

Palma de Mallorca (MOREL) - Na Palmi de Mallorci je bilo danes na sporedu še sklepno dejanje tradicionalnega, 53. Pokala princese Sofije - regate za medalje za najvišje uvrščene jadralce posameznih razredov. Mednje se je uvrstil tudi naš Toni Vodišek v formuli kite, ki je bil po včerajšnjem dnevu tretji. A čeprav so bili jadralci željni jadranja, veter žal tudi danes ni bil pretirano razpoložen. Flote olimpijskih razredov so čakale na kopnem do popoldneva, ko se je ta le dovolj okrepil za odločilne nastope. Toni Vodišek je finalno regato končal na 4. mestu, kar pomeni tudi končno 4. mesto.

Toni Vodišek: “Dober start današnjega finala, a mala napakica s predolgimi vrvicami in te so na koncu spremenile cel način vožnje kajta. Dobro sem se naučil, kaj se ne sme ponoviti in kako moramo naprej.”

Zmagal je Singapurec Maximilian Maeder, na drugo mesto se je uvrstil italijanski jadralec Riccardo Pianosi, tretji je Ciprčan Denis Taradin.To je sporočila  Jakica Jesih, predstavnica za odnose z javnostmi Jadralne zveze Slovenije. (konec)