16.06.2024 ob 07:23
Deli članek
V finalu Krakova Luka Božič in Žiga Lin Hočevar

Luka Božič

Krakov (MOREL)- Predzadnji dan tekme za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Krakovu smo imeli v finalu kanuistov dva predstavnika. Luka Božič je bil na koncu peti, Žiga Lin Hočevar pa šesti.

Primorski kanuist Luka Božič je na tretji tekmi za letošnji svetovni pokal v Krakovu priveslal na peto mesto. V finalu je naredil dotik, za zmagovalcem Julesom Bernardetom iz Francije (91,12) pa je zaostal za 4,59 sekunde. Božič se je v finale uvrstil z osmim časom polfinala. V polfinalu je odlično vožnjo pokazal mladi Žiga Lin Hočevar, ki je postavil čas 93,29, ki ga v polfinalu ni uspel izboljšati noben kanuist na startu. V finalu je tako Hočevar startal kot zadnji, v cilj pa prišel z nekaj manj kot šestimi sekundami zaostanka za zmagovalcem, kar mu je prineslo končno šesto mesto. Zmagal je Francoz Bernardet, drugi je bil Slovak Matej Benuš, ki je zaostal za 2,27 sekunde, tretji pa Britanec Ryan Westley, ki je zaostal za 2,82 sekunde.

V polfinalu kanuistov je veslal Nejc Polenčič in preizkušnjo zaključil na 19. mestu. Dve predstavnici smo imeli v polfinalu kanuistk, vendar se nobeni ni uspelo približati mestom, ki so vodila v finale. Lea Novak je s šestimi kazenskimi sekundami zasedla 25. mesto, Alja Kozorog pa je bila z dotikom manj 26. V finalu kanuistk je Avstralka Jessica Fox prišla do 50. zmage na svetovnih pokalih v karieri, druga je bila Brazilka Ana Satila, tretja pa Čehinja Martina Satkova.

Danes so na sporedu še tekme kajakaškega krosa. Slovenske barve zastopajo Ajda Novak, Lea Novak in Naja Pinterič med kajakašicami ter kajakaša Žiga Lin Hočevar in Tine Kancler. To je sporočila Nina Jelenc.(konec)