22.04.2024 ob 19:24
Deli članek

 

Hyeres (MOREL)-  V Hyeresu, na Regati zadnje priložnosti, na kateri se bodo podelile še zadnje olimpijske norme, jadralci olimpijskih razredov nadaljujejo z nastopi. Zaradi zelo nestabilnih vetrovnih razmer - na regatnih poljih so imeli danes od skorajšnjega brezvetrja do vetra moči 25 vozlov, ki je le nekaj minut kasneje pihnil iz povsem druge smeri - jadralci kvalificiranih držav formule kite, med katerimi jadra Toni Vodišek, niso izpeljali nobene regate, v nekaterih drugih razredih pa le po eno.

Danes so prvič zajadrali jadralci kvalificiranih držav ILCA 7 in odjadrali en plov. Olimpijec Žan Luka Zelko ga je končal na 14. mestu in temu ustreza tudi trenutna skupna uvrstitev. Mladinec Luka Zabukovec je v močni konkurenci 67 jadralcev prijadral na 54. mesto. 

V razredu iQFOiL so po peturnem čakanju na vodi le odjadrali en plov, v katerem je slavil naš komaj 17-letni Val Eržen, s tem pa tudi močno izboljšal skupno uvrstitev, s 14. mesta se je povzpel na peto. Tudi Lina Eržen je danes jadrala odlično in edino današnjo regato končala na tretjem mestu, skupno je sedaj 14. 
Trener Igor Eržen: “Danes, enako kot včeraj, smo preživeli veliko časa na vodi, a odpeljali malo regat. Regatno polje smo zaradi nestabilnega vetra menjali kar štirikrat. Ja, danes je padla prva zmaga v regati, ki jo je dosegel Val, pa tudi Lina je bila blizu nje. Borbamo naprej z enakim tempom, cilj je še daleč.”

Skupina deklet, v kateri nastopa Marina Vodišek, je uspela odjadrati štiri regate. Marina je prva dva danešnja plova končala na šestem mestu, zadnja dva pa na 7. in (9.) mestu. Skupno ostaja deveta in kot pravi, “je z današnjim dnem zelo zadovoljna.”

Lin Pletikos v ILCA 6 je prvi današnji plov sicer končala na (16.) mestu, a v cilj drugega prijadrala kot tretja in tako na skupni lestvici napredovala za tri mesta, sedaj je četrta. Mladinka Alenka Valenčič je svoj prvi nastop končala na 22. mestu in drugega na 29. mestu, po današnjem dnevu je na 31. mestu.

Dobro sta tudi danes jadrala tudi Tina Mrak in Jakob Božič v 470 mix. Prvi plov sta končala kot deveta in drugega na 4. mestu, skupno sta sedaj četrta. Martin Fras in Mija Škerlavaj sta bila v prvem plovu 22., druge regate pa nista zaključila, skupno sta na 26. mestu. To je sporočila Jakica Jesih, predstavnica za odnose z javnostmi Jadralne zveze Slovenije. (konec)