06.04.2024 ob 22:29
Deli članek
Visok poraz Kranjčanov v Carigradu

Carigrad (MOREL) – Galatasaray – Triglav 14:6 (3:2, 5:2, 3:1, 3:1) sodnika: Evers (Nizozemska), Matijašević (Črna gora).

Galatasaray: Kil, Acar, Petrovski, Čolak, Caner, Gulenc, Naipoglu, Destiči, Vujović, Krstić, Senemoglu, Akkaya, Erkaplan. Trener: Predrag Mihailović.

Triglav Kranj: Beton, Cvijanović Tepina, Rajlić, Rahne, Laketić, Gostić, Štromajer, Paunovič, Vončina, Justin, Troppan, Cerar, Osel. Trener: Krištof Štromajer.

Kranjčane je v prvi finalni tekmi pokala Challenger spet vodil Krištof Štromajer, vendar njegova vrnitev ob rob bazena slovenskim državnim prvakom ni prinesla uspeha. Najuspešnejša turška vaterpolska liga v zgodovini, ki se lahko pohvali z 28 naslovi, lani je bil sicer najboljši Enka Spor Kulübü, ki je v letošnji sezoni v tem tekmovanju še neporažena, je svoj zmagoviti niz nadaljevala tudi proti Triglavu.

Carigrajčani so že v prvem napadu izkoristili prednost igralca več, vendar je sredi uvodne četrtine Filip Cvijanović Tepina izid izenačil. Domačini so odgovorili z dvema zaporednima goloma Engina Čolaka, dvajset sekund pred prvim odmorom pa je prednost igralca več izkoristil Nikola Rajlić. V drugi četrtini so Kranjčani popustili v obrambi, na drugi strani pa je Galatasaray sredi četrtine vodili že z 8:3. Jan Justin je s petih metrov še zadel za 3:5, nato pa so domačini dosegli tri zaporedne gole in šele Juš Vončina je prekinil njihovo serijo golov.

Tudi v tretji in zadnji četrtini kranjski vaterpolisti niso prišli do svoje igre. V napadu so bili premalo učinkoviti, v obrambi premalo čvrsti, tako da je prednost domačih vaterpolistov naraščala iz minute v minuto. Pred zadnjim odmorom so vodili s šestimi goli razlike, edini gol za gostje je dosegel Aljaž Troppan, v zadnji četrtini pa se je še drugič med strelce vpisal Justin.

Najboljši strelec tekme je bil s petimi goli Atakan Destiči, dva manj je dosegel eden od treh tujcev v ekipi Galatasaraya, 37-letni Marko Krstić. Ob njem sta tujca še njegov rojak Aleksa Petrovski, ki je bil uspešen enkrat, brez gola pa je ostal Hrvat Dejan Vujović. (konec)