16.05.2024 ob 08:42
Deli članek
Vodostaj Save vpliva na potek prvenstva

Reka Sava v Tacnu/foto MOREL

Tacen (MOREL)- Organizatorji ECA I Feel Slovenia evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Ljubljani – Tacnu so morali zaradi neugodnih razmer in napovedanega previsokega vodostaja Save konkretno spremeniti program prvenstva stare celine. Danes so na vrsti tekme kajakaškega krosa, slalomski del pa bomo spremljali v soboto in nedeljo.

Že v sredo so za zaprtimi vrati izvedli tekmo posamičnega kajakaškega krosa, v kateri so na letošnjem prvenstvu stare celine prvič podelili komplet kolajn, v četrtek pa sledi kajakaški kros z boji na izpadanje. Tekma se bo začela ob 10. uri.

V petek po novem urniku ni tekmovanj, v soboto in nedeljo pa se bo okoli 150 tekmovalk in tekmovalcev iz 26 držav pomerilo za naslove evropskih prvakov v slalomu na divjih vodah. V soboto se bodo na progo podale kajakašice in kajakaši, v nedeljo sledijo še kanuistke in kanuisti. Kvalifikacije se bodo tako v soboto kot nedeljo začele ob 10. uri, v soboto bo finale na sporedu ob 14. uri, v nedeljo pa ob 12.35. V soboto se bodo ekipne tekme kajakašic in kajakašev začele ob 16. uri, v nedeljo pa bodo ekipne preizkušnje kanuistk in kanuistov na sporedu ob 15.30.

Zaradi spremembe in zgoščevanja tekmovalnega programa bo nekoliko drugačen tudi format tekme. V slalomskem delu se bodo tekmovalke in tekmovalci namreč pomerili le v eni kvalifikacijski vožnji, v finale vsake izmed kategorij pa bo napredovalo po 12 najhitrejših čolnov kvalifikacijskega nastopa. Slovenske barve bodo v tekmah na izpadanje branili Ajda Novak, Eva Terčelj in Tine Kancler. (konec)