22.04.2024 ob 20:46
Deli članek

Ljubljana (MOREL) – V nedeljo je v Ljubljani s štartom pred Pediatrično kliniko potekal že 6. tradicionalni Hop na Grad – dobrodelni tek po ljubljanskih ulicah, ki se ga je udeležilo dobrih 1000 tekaških navdušencevTek, ki je potekal že šestič, je bil tudi tokrat izjemo uspešen. Na različno dolge proge se je podalo nekaj več kot 1000 tekačev, kar je nekoliko manj kot pretekli dve leti. Tek je ponovno združil mlade in malo manj mlade, ki so se skupaj se podali v dir izpred Pediatrične klinike. Nekateri po ravnem, drugi pa kar v klanec, na grajski grič. V elegantni magenta barvi je množica tekačev ustvarila kačo, ki se je vila na Ljubljanski grad, skozi oblake so se prebili sončni žarki in v čudovitem soju sončne svetlobe je množica še lepše zažarela.

Kljub temu da število zbranih tekačev ni preseglo rekordnega števila, pa je bila vsota, zbrana s startninami, donacijami in sponzorskimi sredstvi, najvišja doslej – rekordnih 25.000 evrov zbranega denarja je izredno razveselilo organizatorje in vse prisotne.

Posebna častna gostja dogodka je naša odlična alpska smučarka Ilka Štuhec, ki je navdušila s svojo prijaznostjo. Pod »taktirko« Žige X Gombača in Uroša Bitenca, ki sta se vrtela na odru, je bilo ogrevanje tekačev v hladnem jutru še kako potrebno. Kljub hladu pa je prijetno spomladansko sonce vendarle objelo vse tekače in njihove navijače.

Poleg Ilke, Žige in Uroša sta tekače ogrevala tudi pevec Dejan Dogaja in trener Dejan iz fitnesa 4P, z glasbenimi vložki sta za vzdušje poskrbela še Kristijan Crnica – Kikifly in pevka Pia Nina. To je sporočila Andreja Basle. (konec)